www.car.cz
 

KW Berg-Trophy míří na Slovensko - jede v Čiernom Balogu
     10.6.2008 10:01 - tisková zpráva


Již tento víkend se přesune kolotoč KW Berg-Trophy International 2008 z Maďarska na Slovensko, kde se v Čiernom Balogu u města Brezno, uskuteční další díl tohoto mezinárodního seriálu. Tato obec v minulosti označovaná jako Čierny Hronec nebo Čierny Blh leží 550 metrů n.m. ve Veporských vrších v údolí Čierneho Hrona.

Nejznámější turistickou atrakcí této obce je lesní železnice, která pochází ze začátku 20.století. A právě tato železnice vede kolem depa, kde budou své vozy připravovat jezdci ke startu dalšího dílu nejenom mezinárodní série, ale i KW Berg-Trophy Regional East. Trať tohoto nejatraktivnějšího a nejdelšího kopce v seriálu měří 6500 metrů a rekord drží Jaroslav Krajči, který v roce 2005 zajel čas 2:09,897.

Po těžkém víkendu v maďarském Parádsasváru mají někteří jezdci problémy s technikou a těch pár dnů na přípravu bude pro mnohé náročné. V předběžné startovní listině je necelých 70 jezdců, ve které nechybí nikdo z favoritů seriálu. V absolutní špičce si to mezi sebou opět rozdají Miloš Zmeškal (Dallara F3), Michal Novický (Faster Ninja), Karel Moural (Ralt F3), Martin Šípek (BMW M3), Antonín Daniel (BMW M3), János Farkas (Subaru Impreza), Tomáš Bek (Renault Clio), František Ančík (Seat Ibiza Cupra), Marián Patrovič (BMM 320), Filip Zelenský (Suzuki Swift) a určitě i hlavní organizátor této akce Radoslav Košút (VW Golf III).

I v jednotlivých třídách bude konkurence mnohem větší než při víkendovém závodě na úpatí pohoří Mátra. Závodu se mohou zúčastnit i jezdci, kteří nejsou registrováni v KW Berg-Trophy, ale musí se technické a administrativní přejímky zúčastnit již v pátek nejpozději do 22,00 hodin.

Startovné je 1350 Kč nebo 1750 Sk na jeden závodní den.

 

StFi


 
 
Fotogalerie:   Czech Drift Series 08 - Milovice - foto Petr Bača

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose