www.car.cz
 

Pohoří Mátra očekává další závod KW Berg Trophy
     5.6.2008 22:42 - tisková zpráva


Pohoří Mátra je součástí Severomaďarského středohoří. Nejvyšším vrcholem nejen celého tohoto pohoří, ale zároveň celého Maďarska je Kékes (1 014 m).

Celé pohoří je sopečného původu, o čemž svědčí nejen řada rudných ložisek, ale také řada teplých minerálních pramenů, z nichž se řady využívá k léčebným účelům. Jmenujme si pro příklad velice známé lázně Parád, které leží na severních svazích Mátry pod nejvyšším vrcholem Kékes.

A právě zde mezi lázněmi Parád a obcí Parádsasvár se uskuteční mezinárodní automobilové závody do vrchu v rámci KW Berg-Trophy International 2008. Účastníci tohoto seriálu se zde sjeli již v loňské sezóně a oplývali pouze superlativy. Trať měří 5500 metrů a má 52 různorodých zatáček.

Silnice sice není nejnovější, ale je bez děr, výtluků a hlavně má téměř po celé trati svodidla. V současné době je k závodu přihlášeno necelých 80 jezdců ze čtyř zemí, převážně z Maďarska a České republiky. Je, ale očekáván start dalších domácích jezdců, kteří přihlášku ještě nezaslali. Z absolutní špičky seriálu jsou mimo Filipa Zelenského (Suzuki Swift) přihlášeni všichni favorité závodu.

Na startu se tedy objeví obhájce loňského vítězství Miloš Zmeškal (Dallara F3), Martin Šípek (BMW M3), Karel Moural (Ralt F3), Michal Novický (Faster Ninja), Tomáš Bek (Renault Clio), domácí János Farkas (Subaru Impreza), Marián Patrovič (BMW 320), Antonín Daniel (BMW M3) a další jezdci.

Z loňského roku bude obhajovat vítězství ve třídě E1-1150 i polský jezdec Krszysztof Kogut: „Super trať, super atmosféra. Všem jezdcům vřele doporučuji. Chtěl bych znovu dvakrát zvítězit a pomoci Igol Berg-Trophy Teamu k bodům do Mauritz Týmové trofeje“. Velká konkurence se sejde i ve třídě E1-1600, kde na tradiční účastníky seriálu čeká maďarská invaze vozů Lada.

Zatím je přihlášeno do této třídy 17 jezdců! Pořadatelé z Agria Racing Eger, včele s předním maďarským jezdcem Csabou Lefflerem, se snaží zajistit pro jezdce dokonalé zabezpečení závodu, aby všichni účastníci této mezinárodní sportovní akce strávili v Maďarsku příjemný víkend a domů odjížděli spokojeni.

Veškeré informace k závodu, včetně on-line výsledků, naleznete na webové stránce www.berg-trophy.cz.

 

StFi


 
 
Fotogalerie:   ADAC HAIGO historic © V. Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose