www.car.cz
 

Junior Martin Prokop očekává na jihu nevyzpytatelný závod
     15.5.2008 21:01 - tisková zpráva


Jihlavský tým Jipocar Racing se po téměř dvouměsíční přestávce vrací do světového seriálu. O víkendu se posádka Martin Prokop – Jan Tománek zkusí poprat o maximum mistrovských bodů do juniorské klasifikace. Cílem bude najít recept i na dosud neporaženého Sebastiena Ogiera.

Výsledky Jordánské rally jednoznačně naznačily možný vývoj juniorského šampionátu. Po výpadku Švéda Sandella se stejně jako v Mexiku radoval z mistrovských bodů Francouz Ogier, jenž zároveň s devítibodovým náskokem vévodí průběžné klasifikaci JWRC.

Jihlavský tým však nezahálel. Po argentinském startu s lancerem byla pozornost týmu soustředěna na vývojový test Citroënu C2 S1600. Ten proběhl v domácích podmínkách a jeho výsledky auto určitě posunuly o kousek dál. Další test tým naplánovat na začátek tohoto týdne přímo na středomořský ostrov Sardinii.

„Najezdili jsme asi šedesát až sedmdesát ostrých kilometrů, když jsme se zaměřili na sladění nastavení podvozku a nových pneumatik Pirelli, které jsme dostali k dispozici. Testu bohužel nepřálo počasí, a tak tvrdá směs, která bude použita i při závodě, nebyla optimální volba. Přesto test splnil svůj účel i tím, že jsem opět seděl v závodním citroënu a díky jeho fungování půjdu do závodu příjemně naladěn,“ uvedl Martin Prokop.

Právě nevlídné počasí komplikovalo účastníkům i seznamovací jízdy. Až po tréninku vysvitlo nad Sardinií očekávané slunce a i předpověď počasí signalizuje „suchý závod“. „Nebylo to nic příjemného. Trať byla hodně blátivá, neskutečně to klouzalo. Proto věřím, že to do startu vyschne, jinak budou podmínky nesmírně zrádné,“ popsal podmínky jihlavský jezdec.

Martin Prokop bude na Sardinii startovat počtvrté. Při premiéře s ignisem obsadil sedmé místo, nejlepšího výsledku dosáhl loni, kdy skončil třetí. Pro letošní rok zůstává Martin Prokop na zemi.

„Sardinie je jeden ze závodů, kde se nedá moc taktizovat a něco plánovat. Je to nevyzpytatelný závod, čemuž letos nepomohli ani organizátoři. Vybrali spíše starší, obtížnější úseky, které jsou ale více rozbité. Na trati je množství kamenů a děr, a tak auto dostane pořádně zabrat. Pevně věřím, že po technické stránce na této soutěži obstojíme lépe než v Mexiku,“ doufá český zástupce v JWRC, jenž se v dlouhé pauze věnoval zlepšení fyzické kondice a zároveň zpevnění zádového svalstva.

„Od úvodních kilometrů se budu soustředit pouze na sebe a uvidím, co se bude dít. Nezbývá než bojovat a, i když jsme pokazili jeden závod, věřit, že slabší dny mohou potkat i naše soupeře,“ dodává Martin Prokop.


Průběžné pořadí JWRC (před Italskou rally)
1. Sébastien Ogier (F - Citroën C2) 20, 2. Shaun Gallagher (IRL - Citroën C2) 11, 3. Jaan Mölder (EE - Suzuki Swift) 8, 4. Michal Kosciuszko (PL - Suzuki Swift) 6, 4. Gilles Schammel (LUX - Renault Clio R3) 6, 6. Aaron Burkart (D - Citroën C2) 5, 7. Florian Niegel (D - Suzuki Swift) 5, 8. Patrik Sandell (S - Renault Clio) 4, 9. Stefano Albertini (I - Renault Clio R3) 4, 10. Simone Bertolotti (I - Renault Clio R3) 3, 11. Martin Prokop (CZ - Citroën C2) 2, 12. Andrea Cortinovis (I - Renault Clio) 2, 13. Francesco Fanari (I - Citroën C2-R2) 1, 14. Milos Komljenovic (SCG - Renault Clio R3) 1



Jipocar Racing
www.martinprokop.com


 
 
Fotogalerie:   TK k Barum rallye 2007 ve Zlíně, foto Zlín press

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose