www.car.cz
 

Dámská RX-8 FORMULA WOMAN ... ... v plném proudu!
     tisková zpráva


Praha, 22.6. 2004 - V sobotu 12.6. byly v Oulton Parku odjety první dva ze sedmi závodů RX-8 Formula Woman. Tento ojedinělý projekt, jehož otcem je Graeme Glew, konzultant v oblasti motosportu, byl poprvé představen v loňském roce (poznámka: 9.1. 2003) na mezinárodním autosalonu v Birminghamu. Projekt byl otevřen každé ženě starší 18 let, s anglickým řidičským průkazem a bez předchozích závodních zkušeností v motoristických soutěžích. Po oznámení projektu se zaregistrovala více než 10 000 adeptek, z nichž 2400 bylo přizváno v jednotlivých regionech Velké Británie k prvním vyřazovacím testům. Z těch vzešlo 50 šťastných, které se pak v rámci finálního výběrového kempu utkaly nejenom na trati s vozy Mazda MX-5, ale též v rámci psychologických testů a testů komunikačních dovedností, které jsou s ohledem na velkou medializaci projektu velice důležité.

Po prvních dvou závodech vede tabulku s 62 body Natasha Firman (27). Shoda jejího příjmení s jménem Ralpha Firmana, bývalého pilota F1 stáje Jordan není vůbec náhodná. Jedná se totiž o jeho sestru. Druhá v pořadí je se 45 body Emma Hayles (22) a třetí se 41 body je Lauren Blighton (32).

Závodnice i náhradnice jsou mixem různých profesí, přes studentky, ředitelku divadla, vizážistku, až po profesionální pilotku Boeingu 737 - Joanna Linton (34) či pilotku Royal Air Force - Juliette Thurston (25).

Více podrobností se dočtete v sekci Zoom-Zoom nebo na www.formulawoman.com

ti mazda


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose