www.car.cz
 

Novinky systému CarNet. Nyní navíc monitoring osob. SGS má již 25 000 karet
     13.6.2008 11:20 - tisková zpráva


SGS má 25 000 datových karet od T-Mobile

 

Praha (12. června 2008) – Společnost SGS, a.s., dosáhla rekordního počtu 25 000 provozovaných SIM karet. SGS nabízí svůj hlavní produkt - monitorovací systém vozidel CarNet - ve spolupráci s T-Mobile.

 

Díky tomuto společnému řešení se společnost SGS stala klíčovým partnerem operátora a jedním z jeho nejvýznamnějších zákazníků v oblasti datových karet.

 

Společnost SGS si již od počátku provozu systému CarNet udržuje největší dynamiku
v prodejích obdobných sledovacích systémů na českém trhu. Své vůdčí postavení si drží neustálým rozšiřováním nabídky o další služby a inovací systému CarNet. K aktuálním novinkám, které výrazně zvýší spolehlivost a dostupnost systému, např. patří zobrazení aktuální pozice více vybraných vozidel na mapě současně, zobrazení detailů jízdy i při vykreslení jízdy do mapy, přidání nových položek do importů dat z tankovacích karet, statistika s grafem vytížení jednotlivých řidičů nebo rozšíření volby období ve statistikách. SGS také rozšiřuje kapacity technologie o nový GPS a mapový server.

 

Těsně před spuštěním je též integrace nových mapových podkladů s lepším pokrytím směrem na východ (Slovensko, Polsko, Maďarsko, Chorvatsko). „Systém CarNet je velice žádaným produktem, o čemž svědčí i fakt, že většina z 25 000 provozovaných datových karet od T-Mobile se užívá ve spojení s monitoringem vozů CarNet. Úspěch produktu je založen právě na dlouhodobé spolupráci s T-Mobile, díky níž můžeme systém realizovat v tak kvalitní síti,“ uvádí Veronika Vlasatíková, výkonná ředitelka SGS, a.s.

 

Několikaletá úspěšná spolupráce s T-Mobile vyústila k vývoji dalšího nového produktu společnosti SGS - monitoring osob, který uvede na trh v průběhu září 2008. Tato služba spočívá v mobilní jednotce, což je kombinace GPS a GSM modulů, včetně zabudovaného pohybového čidla. Jednotka monitoruje pohyb osob online.

 

Tento produkt bude výhodný pro roznáškové služby, pošty či pečovatelské služby apod. k monitorování jejich zaměstnanců pohybujících se v terénu pěšky nebo na kole. „Společnost SGS dokáže vytvářet sofistikovaná řešení postavená na naší mobilní síti, proto spolupracujeme s SGS dlouhodobě. Partnerská řešení rozšiřují možnosti, které našim zákazníkům nabízíme,“ říká Jan Roule, Vice President Partnership & Wholesale společnosti T-Mobile.

T-Mobile již od roku 2002 nabízí Partnerský program, který umožňuje partnerským společnostem využít technologickou platformu sítě operátora k vývoji vlastních produktů a služeb, které jsou určeny pro koncové zákazníky - ať už firemní klienty, nebo fyzické osoby.

Partnerský program nabízí řešení v oblasti logistiky vozového parku, zabezpečení vozidel či objektů, mobilního sběru dat a vzdáleného přístupu do kanceláře, lokalizace osob a SMS aplikací. T-Mobile v současné době spolupracuje více než s šedesáti partnery, z nichž dlouhodobě nejvýznamnějším je právě společnost SGS.

Více na http://t-mobile.cz/Web/Partnership

O společnosti SGS:

Společnost SGS, a.s., patří k nejdynamičtěji se rozvíjejícím firmám skupiny holdingu SYNOT a na českém trhu zaujímá čelní místo ve vývoji a aplikaci moderních mobilních technologií a přenosu dat. Byla založena v roce 2001 a zabývá se vývojem, výrobou a prodejem telekomunikačních zařízení pro monitorování, regulaci a řízení průmyslových produktů.

 

O produktu CarNet:

Komplexní systém služby CarNet slouží k záznamu pohybu mobilních objektů a je určen pro široké spektrum uživatelů. Díky propojení s mobilním operátorem T-Mobile umožňuje on-line sledování polohy vozidel a své využití nalezne ve firemních i soukromých vozidlech. Podnikatelům přináší efektivní nástroj pro snižování nákladů provozu firemních automobilů a vedení veškeré agendy související s vozovým parkem. CarNet je charakteristický především svou univerzálností, jednoduchostí a finanční dostupností.

 

O společnosti T-Mobile:

Společnost T-Mobile Czech Republic působí na českém trhu od roku 1996. Od svého založení klade důraz na kvalitu nabízených služeb a vynikající péči o své zákazníky. K 31. březnu 2008 společnost obsluhovala 5,27 milionu zákazníků. T-Mobile je operátorem veřejné mobilní komunikační sítě ve standardu GSM 900 MHz a 1800 MHz a zároveň je oprávněn provozovat síť UMTS. T-Mobile je členem mezinárodní telekomunikační skupiny T-Mobile International.

 

 

Jiří Hrabovský

Tiskový mluvčí holdingu SYNOT

 

Martina Kemrová

Tisková mluvčí T-Mobile

 

 

Novinky systému CarNet

 

·        Zobrazení aktuální pozice více vybraných vozidel na mapě současně. Vozidla jsou zobrazena v právě vybraném výřezu mapy, kdy jsou jednotky dotázány na aktuální pozici a následně zobrazeny do mapy. Pokud je vozidlo mimo aktuálně zobrazenou mapu, je možné mapu jedním kliknutím vycentrovat tak, aby zobrazila všechna vybraná vozidla současně

·        Příprava integrace nových mapových podkladů s lepším pokrytím směrem na východ (Polsko, Slovensko, Maďarsko, Chorvatsko)

·        Možnost volby, jaké exporty (PDF, XLS) může uživatel použít (nastavuje administrátor)

·        Zobrazení detailů jízdy i při vykreslení jízdy do mapy

·        Přidání nových položek (druhy paliv) do importů dat z tankovacích karet

·        Import tankovacích karet CCS ve formátu EXU

·        Statistika s grafem vytížení jednotlivých řidičů

·        Rozšíření volby období ve statistikách o 1. a 2. pololetí, celý rok

·        Rozšíření typů jízdy o uživatelsky definovatelné účely, např. jízda do zaměstnání apod.

 

 

Monitoring osob – nová služba SGS

 

Firma SGS vyvinula novou službu monitoring osob, kterou uvede na trh v průběhu září. Tato služba spočívá v mobilní jednotce, což je kombinace GPS a GSM modulů, včetně zabudovaného pohybového čidla. Jednotka monitoruje pohyb osob online.

 

Data se prostřednictvím sítě GSM přenáší na server, kde se zákazník přihlásí svým heslem pomocí web rozhraní a online kontroluje vybrané osoby. Další možnost je využití mobilní jednotky PDA, na kterou se stahují data z monitorovacího zařízení a následně se zobrazí přímo na mapové podklady  jednotky PDA.

 

Jednotka vysílá data v intervalu každou minutu a výdrž baterie se pohybuje okolo jedné pracovní směny, pří vybití baterie přístroj sám pošle hlášení o poklesu energie.

 

 

Výhody monitoringu:

 

·        Monitoring zaměstnanců pohybujících se v terénu pěšky nebo na kole (roznáškové služby, pošty, pečovatelské služby apod.)

·        Zaměstnavatel může vytyčit oblast pohybu monitorované osoby a v případě vybočení z této oblasti upozorní na nestandardní chovaní

·        Komunikace může probíhat i přes Bluetooth

·        Součástí přístroje může být sada hands free s předvolenými čísly

·        Systém bude možné spojit s docházkovým systémem či jiným interním systémem zákazníka

 

Jednotku a službu pro monitoring osob je možné použít také pro sledování pohybu jiných pohybujících se objektů, např. balíků, zásilek atd.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Čtvrteční testy WTCC Brno 2008 od Jirky Navrkala

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose