www.car.cz
 

První testy jezdců FIA WTCC i našeho Matějovského s novým povrchem v Brně
     13.6.2008 17:32 - tisková zpráva


Čtvrteční testy vozů WTCC na brněnském okruhu

Za teplého a suchého počasí probíhaly ve čtvrtek 12. 6. po celý den na dráze brněnského okruhu první seznamovací testy jezdců FIA WTCC s novým povrchem a pro Michala Matějovského to byla prakticky vůbec první zkušenost s vozem SEAT specifikace WTCC.

"Zpočátku jsem s vozem jel opravdu s velkým respektem, ale postupně jsem zrychloval. V průběhu testu jsme vyměnili obutí vozu a také některé součásti brzdového systému. Stálým sledováním výsledků telemetrie jsme postupně dosáhli téměř shodného nastavení vozu jako má Tom Coronel a také ztráta na tohoto zkušeného jezdce se již nyní minimalizovala na 1,8 sekundy. Myslím, že s takovýmto nastavením vozu můžeme zahájit sobotní volné tréninky," vyjádřil v závěru prvního dne svoji spokojenost s průběhem testů i s prací mechaniků jezdec Michal Matějovský.

V boxech týmu SUNRED-BRT se v průběhu testování objevila řada Michalových jezdeckých kolegů, podívat se přišel i jeden z hlavních partnerů týmu pro tento závod, majitel týmu K plus K MOTORSPORT pan Karel Kubů a také pan Jaime Puig, ředitel společnosti SEAT MOTORSPORT.

 

Už jen hodiny zbývají do zahájení závodů FIA WTCC v Brně

Velmi nabitý program má v těchto dnech královéhradecký jezdec španělsko-českého týmu SUNRED-BRT Michal Matějovský. Zatímco mechanici pracovali po celou středu na posledních přípravách vozu SEAT specifikace WTCC na čtvrteční testování a víkendové závody a technici pražské tiskárny ATHIS dokázali ze žlutě nalakovaného SEATu přes noc přelepením speciálními polepy "vyrobit" pro Michala vůz ve stříbrno-červeno-černých týmových barvách, měl Michal napilno na řadě promo akcí.

Jednou z nich, o kterou byl mimořádný zájem médií, se stal závod motokár, v němž se Michal střetl se stálým účastníkem Mistrovství světa silničních motocyklů třídy 250ccm Karlem Abrahámem. Ten si spolu s automobilovým závodníkem s chutí zazávodil ve středu v poledne na minibikové dráze v areálu Automotodromu Brno. Start se lépe vydařil Michalovi, vedení však dlouho neudržel a pohotovým předjížděcím manévrem se na první místo dostal Abaja, který se i přes četné strkance na vedoucí pozici udržel až do konce závodu.

Ve čtvrtek v poledne zase Michala Matějovského, jako jediného Čecha v brněnských závodech FIA WTCC, čekala tisková konference ve V.I.P. salónku brněnského okruhu. Ta se konala za účasti řady známých osobností jak z řad organizátorů šampionátu, tak i těch nejlepších současných jezdců Mistrovství světa cestovních vozů. Všichni přítomní jezdci měli v té době za sebou již několik testovacích okruhů a bez rozdílu si velmi pochvalovali kvalitu nového povrchu.

ČSMS  PR


 
 
Fotogalerie:   WTCC Brno 2008, páteční rozehřívání objektivem Jany Michlové

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose