www.car.cz
 

Na víkendové Horácké rally se očekává další díl souboje Kresty s Pechem
     17.6.2008 08:24 - tisková zpráva


V pátek odstartují soutěžní vozy ze startovní rampy na třebíčském Karlově náměstí na trať 19. ročníku Horácké rally 2008. Startovní listina čítá dvaašedesát jmen. Na závodníky čeká patnáct rychlostních testů na šesti úsecích. Šest vložek je na programu první den soutěže, zbylých devět pak v sobotu. Vítěz závodu se na cílové rampě objeví těsně po 16. hodině.

Jen pár dnů před startem rally byla z harmonogramu vypuštěna páteční vložka Kadolec – Osová Bitýška. „Jsem přesvědčen, že vypuštění této rychlostní zkoušky zatraktivní a zkvalitní celou soutěže. Hlavním důvodem zrušení tohoto testu byla bezpečnost jezdců,“ vysvětlil ředitel soutěže Miloš Morávek na tiskové konferenci v brněnském hotelu Intercontinental. Rychlostní zkoušky se jedou na osvědčených úsecích z minulých let. V soutěži je jediná zcela nová vložka – téměř sedmnáctikilometrový úsek Brtnice – Kamenička. „Bude jistě patřit k těm rychlejším, takže zapadne do charakteru Horácké rally. Jsou tam nádherná divácká místa,“ chválil nejdelší test soutěže její ředitel.

Diváci kolem tratí se mohou těšit na napínavé souboje a špičkové jezdecké výkony. Tři piloti pojedou s prioritou FIA B – Roman Kresta, Václav Pech a Karel Trojan. První dva jmenovaní navíc v předchozím závodě v Hustopečích svedli úchvatný souboj, jenž skončil těsným vítězstvím Pecha. Dalších čtrnáct posádek pojede s národní prioritou. „Kromě Pavla Valouška, který nemá připravené auto a Jana Kopeckého, jenž se soustředí na seriál IRC, bude na trati kompletní česká špička,“ liboval si ředitel soutěže. Na trati se objeví tři vozy specifikace Super 2000, které bojují převážně v prestižním šampionátu Intercontinental Rally Challenge (IRC).

Jak už se stalo zvykem, k motoristickým akcím patří i doprovodný program. Ten proběhne na Karlově náměstí v Třebíči. „Kromě kulturního programu po skončení soutěže proběhne v pátek na náměstí autosalon, návštěvníci si budou moci vyzkoušet trenažér nárazů nebo simulátor rally. To je mimořádně atraktivní záležitost, protože těchto zařízení je jen padesát na celém světě, přičemž deset je jich v Evropě a jen jeden v České republice,“ prozradil ředitel soutěže.


V Třebíči 16. června 2008 Drahomír KVASNIČKA
tiskové středisko
19. Horácká rally 2008



 
 
Fotogalerie:   IFM 2008 v Brně a náš Josef Král, nedotáčivá neděle..., foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose