www.car.cz
 

Smůla v Brně protým Vektra. Selhání techniky i smolná třináctka ...
     18.6.2008 07:41 - tisková zpráva


Smůla v Brně by byl titulek filmu, který by se nejlépe hodil k uplynulému víkendu ČP-ŠOC

Brněnský okruh přivítal druhé dějství Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cupu novým povrchem dráhy, slunným počasím a pro jezdce příjemnou diváckou kulisou. Na startu se opět ukázalo všech šest členů VEKRA - ČSMS Racing Teamu v klasickém složení: Petr Fulín, Mateusz Lisowski, Daniel Skalický, Laura Hájková, Tadeáš Martínek a Tiki Ivoševič.

PÁTEK: I přes pohodu v týmu a velkou snahu se nepodařilo na trénink ani na kvalifikaci připravit auta podle našich představ," řekl po kvalifikaci manažer týmu Petr Fulín. Třetí místo Mateusze tak bylo jen slabou náplastí, zbytek týmu nastupoval do prvního závodu ve druhé polovině startovního pole.

SOBOTA - První závod: Hned po startu vyráží Mateusz vpřed a dostává se na první místo, které si ale brzy vezme zpět vítěz kvalifikace M.Vorba. Během prvních 4 kol předvádí Petr úžasný posun o několik míst vpřed, ani zbytek týmu nezahálí. V šestém kole Mateuszovi ve sjezdu ke "stadionu" vypověděl službu motor a závod pro něj skončil. Ke vší smůle však na oleji, který unikl z jeho vozu, vyjeli mimo trať také Dan a Tiki.

Naopak Petr, Laura a Tadeáš si pomohli v umístění. Nejlépe tak dopadl Petr, který dojel pátý, na třináctém místě dojel Tadeáš, který si krásně zazávodil, za ním pak Laura, která si po závodě stěžovala na výkon motoru a Tiki, který doplatil na olej na trati. Dan cíl závodu neviděl, skončil také na oleji uniklém z Lisowského vozu mimo trať.

NEDĚLE - Druhý závod: Po startu se jak Mateusz, kterému tým přes noc připravil nový motor, tak Petr hodně tlačili dopředu, Laura jela jako vyměněná z konce pole a bylo jasné, že se podařilo neduhy techniky zvládnout, Tiki předvedl jemnou hodinářskou práci k pobavení diváků a Dan se snažil dostat se na body.

Ve druhém kole musel zajet do boxů Tadeáš, zradila ho halířová součástka. Mateusz se nakonec probojoval na čtvrté místo, Petr na šesté, Laura po super výkonu a startu z konce pole končí na jedenáctém místě, Dan dojel po startu z konce pole na senzačním třináctém a Tiki na čtrnáctém místě.

Byl to smolný víkend, spojený se selháním techniky, přece jen se ta třináctka vyskytovala častěji než bylo zdrávo, ale celý tým udělal maximum aby potíže překonal. Těšíme se na Vás příště. Foto a další informace na www.vekraracingteam.cz.

 

ČSMS


 
 
Fotogalerie:   WTCC Brno 2008 i OCup objektivem Jardy Marečka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose