www.car.cz
 

3. Red Bull Káry již tuto neděli 22. června v Brně nad Farinkou
     19.6.2008 21:28 - tisková zpráva


Nikdo netuší, co týmy za posledních pár týdnů upekly ve své kůlničce či garáži. Bude se ten zázrak vůbec hýbat? A pokud přeci, dojede do cíle? Přijďte na závod a vychutnejte si celou srandu na vlastní kůži. Na severozápad Brna k Žebětínské ulici se můžete dopravit autem i MHD, vstup je zdarma.

replica watches

 

Mezi komentátory a porotci budou na závodě Tomáš Matonoha, Lenny Trčková, Petr Horák, Roman Onderka, Martin Havlát, Patrik Eliáš, Břetislav Enge, Petr Kuchař, Bohumil Staša, Aleš a Elen Valentovi, Michal Dvořák, Josef Polášek a Leeda. Na 400 metrů dlouhé trati budou závodit vybrané posádky 45 týmů z České republiky i ze sousedního Slovenska.

 

Trať bude plná zajímavých nástrah a lemována mantinely z balíků slámy. Více na www.redbullkary.cz, kde si kromě potřebných informací můžete také zahrát online hru či mrknout na fotky a videa či stáhnout tapetu na pozadí monitoru.

 

Video je také na www.youtube.com/watch?v=_SQMw0FHm7Y

 

Časový harmonogram:

12:00  otevření pro veřejnost

13:00  zahájení programu

14:00  start prvního týmu

16:30  start posledního týmu

17:00  vyhlášení výsledků

17:15  rozhovory

17:30  konec programu

 

Historie: Závody minikár se zrodily, stejně jako valná většina bláznivých a na první pohled nesmyslných sportů, v zemi neomezených možností na druhém břehu atlantického oceánu. Na počátku 30. let, v době celosvětové ekonomické krize, hledal jistý americký výrobce mýdla způsob, jak zábavnou formou napomoci prodeji svých výrobků. Již dlouho byly nejoblíbenější zábavou jeho dětí jím vlastnoručně vyrobená vozítka z dřevěných přepravek, do kterých původně balil mýdlo.

 

Tehdejší konjunktura automobilového průmyslu mu vnukla nápad, jak takto upravené krabice marketingově využít – netrvalo dlouho a mladá generace se masově začala učit stavět minikáry obecně označované soapboxes (krabičky od mýdla). Dalším, neméně důležitým krokem k popularizaci a vyvolání následného „davového šílenství“ byl nápad zorganizovat první oficiální závod minikár. Od nápadu k realizaci chybělo jen málo a tak se v roce 1934 uskutečnilo pravé americké derby podpořené zástupem více než 40 000 zfanatizovaných diváků.

 

 Lavina se nedala zastavit a zanedlouho se rozjela celá série závodů minikár. Do našich zeměpisných šířek se tento fenomén dostal až po druhé světové válce a okamžitě si získal srdce všech kutilů a šikovných českých ručiček. Nadšení pro minikáry však postupně ochladlo, takže na počátku třetího tisíciletí lze minikáry vidět velmi výjimečně.

 

Veřejnosti se tento sport stává neznámým a roste nebezpečí, že by krásná tradice mohla zaniknout úplně. Red Bull se na základě těchto skutečností rozhodl vdechnout této zajímavé lidové zábavě nový život a zorganizoval závod Red Bull Káry již v několika koutech světa, např. v Anglii, Itálii, Americe, Slovinsku i Slovensku, Dánsku, Španělsku, Izraeli či Venezuele.
www.sallywatch.org

 

PR

 

 

Místo konání: Žebětínská ulice na severozápadě Brna.
Necháte-li svoji motorovou káru doma, můžete využít k dopravě městskou hromadnou dopravu. V neděli 22. 6. bude posílena linka 52, která pojede v intervalu 5 - 8 minut mezi zastávkami Mendlovo náměstí – Kohoutovice, Hájenka. Linka 50 bude mezi zastávkami Bellova a Zoologická zahrada (Náměstí 28. dubna) odkloněna přes Libušinu třídu, Veslařskou a Kníničskou. Abyste se dostali na 3. Red Bull Káry, nezapomeňte vystoupit na Veslařské. Náhradní linka X50 pro vás bude kroužit na trase Bystrc – ZOO – Štouračova – Stará dálnice – Bartolomějská – Ríšova – Kavčí – Eserova – Bystrc ZOO. Linka X52 v opačném směru. Pozor, ať nepřejedete provizorní zastávku Stará dálnice!


Parkování
Pokud se přesto rozhodnete přijet svým plechovým miláčkem, bude pro vás připraveno parkoviště na Staré dálnici, hned vedle křižovatky s Žebětínskou ulicí. Mějte však na paměti, že parkovací plocha je omezená, proto doporučujeme využít MHD.


Komentátoři:
Tomáš Matonoha - herec
Lenny Trčková - moderátorka
Petr Horák - komentátor motoristických sportů


Porota:
Roman Onderka - primátor města Brna
Martin Havlát - hokejista NHL
Patrik Eliáš - hokejista NHL
Břetislav Enge - Mistr Evropy na okruhu v roce 1981
Petr Kuchař - freestyle motocross
Bohumil Staša - 2. Grand Prix Brno 1971
Aleš a Elen Valentovi - olympijský vítěz a jeho žena
Michal Dvořák - hudebník
Josef Polášek - herec
Leeda - módní návrhářky


 
 
Fotogalerie:   Red Bull káry míří do Farinky ( 22.6.08)

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose