www.car.cz
 

Marcus Grönholm vTurecku bojuje o první místo
     tisková zpráva


Turecká rallye (25. – 27. 6. 2004)
 
Marcus bojuje o první místo
Kemer  25. června 2004 - Piloti Peugeotu Marcus Grönholm a Harri Rovanperä dokončili úvodní den Turecké rallye na druhém, resp. na šestém místě.

Turecká Rally je sedmou soutěží mistrovství světa. Je charakteristická vysokými teplotami, drsným a kamenitým povrchem rychlostních zkoušek a je velmi podobná řecké Akropolis Rally. Teploměr přes den ukazoval až čtyřicet stupňů celsia a to udělalo z dnešních sedmi rychlostních zkoušek nejtěžší testy letošního roku. Rychlostní zkoušky byly situovány na horské šotolinové cesty západně od ředitelství soutěže v Kemeru. Na posádky čekalo mnoho úzkých zatáček a ostrých kamenů.

Marcus odstartoval do ranních zkoušek, které byly vzhledem k nočnímu dešti vlhké, v dobré formě. Nebyl ale úplně spokojen s ovladatelností 307 WRC a hned v prvním servisu proto vyměnil tlumiče. Změna se osvědčila, Marcus začal zvyšovat tempo a po zbytek dne bojoval o vedení v soutěži. Den zakončil jen 7,5 sekundy za vedoucím mužem.

Marcus k dnešní etapě řekl: “Úvodní etapa dopadla dobře. Zatím se držíme na stupních vítězů a máme šanci bojovat o vítězství. To je pro nás velmi důležité. Ráno jsem se necítil moc jistě, ale během odpoledních zkoušek jsem měl z auta již dobrý pocit a byl jsem schopen jet trochu rychleji. Zítra musím útočit, ale základem je neudělat žádnou chybu.“

Harri nebyl tolik spokojený. Hned na začátku první ranní etapy se mu totiž porouchal zadní diferenciál. Naštěstí dovezl porouchaný vůz zpět do servisu, kde byl problém vyřešen a Harri se tak mohl pustit do skvělé stíhací jízdy.

Na RZ4 zajel nejrychlejší čas a den zakončil se ztrátou třiceti sekund na páté místo. Fin je celkem optimistický a věří, že má šanci v zítřejší etapě této obtížné soutěže své umístění ještě vylepšit.

Harri dnešní den okomentoval takto: “Dnešní den pro mě začal špatně, ale dobře skončil. Přilepila se na mě smůla. Mít problémy s diferenciálem hned od začátku soutěže, to se jinak nazvat nedá. Odpoledne jsem už žádné problémy neměl a rázem jsem byl schopen zajíždět rychlé časy. Teď jen doufám, že zítřejší den proběhne bez problémů, což by nám dávalo šanci na vylepšení naší pozice.“

Zítřejší etapu tvoří šest obtížných zkoušek, které se jedou na západě od Kemeru. Jsou rozděleny do tří sérií po dvou a posádky se budou muset dvakrát vypořádat s nejdelším úsekem soutěže - Kumluca. Celková délka sobotních rychlostních zkoušek je 153 kilometrů. První vůz odjíždí z uzavřeného parkoviště v 7,30 hod. a návrat je očekáván v 19,12 hod.
 
tiskinfo
 
Jean Claude Lefebvre, Peugeot Sport Communication

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose