www.car.cz
 

Letní pauza SCC skončila, nyní se jede Hockenheim i s AvD 100 mil
     21.6.2008 13:12 - Vladimír Rožánek


Závody Sports Car Challenge se na Hockenheimu jedou v rámci Gold Pokalu, a tak k vidě bude ještě více aut, než na úvodním podniku. Na Nürnburgringu, který se jel na konci dubna, kraloval Wolfgan Payr s prototypem PRC BMW. Ovšem ve velmi dobrém světle se ukázal Bruno Küng a Kati Droste. Také Hubertus Bahlsen ze Švýcarska ukázal to, co se naučil při závodech starých formulí F1. Za stájového kolegu dalšího Švýcara Kohlera a s vozy PRC BMW ji to zatím jelo dobře.

Mezi slabšími prototypy do 2000ccm3 si počínal podle očekávání nejlépe Němec Schultis na PRC 07 Honda CN. Ale vidět byli i Rüffer a Münch na Normách M20 Honda. Ve vozech GT se povedl Nürnburgring Wallebornovi s Porsche Turbo. Ve dvoulitových vozech Crosslé Ford dominoval Švýcar Feigenwinter.

Na Hockenheimu se opět představí AvD 100 mil, které jsme viděli při WTCC v Brně loni. A na Hockenheimu se bude na co koukat. V divizi jedna startuje Gerd Beisel s Normou Nissan CN4, Hubert Jouhsen s PRC BMW, ale také Italové Remeli, Barisone a Benvenuto na krásných prototypech Lucchini BMW a Courage C65 LMS. Druhá divize přivítá mimo Müncha, Haberkorna a Uhlinga, kteří patří ke stálým jezdcům také dva prototypy značky Ligier s motorem Honda, za jejichž volanty pojedou Francouzi Van Sande a Schell.

Ale zajímavé vozy uvidíme i v ostatních divizích, mezi gétéčky.

Naši okruhový fandové znají mož Karla Renze s Porsche 997 GT3 Cup, nebo bývalého úcastníka SCC Sattlera s Chryslerem Viper. Koos Van Merkstejn přiveze Ferrari 430 GT2, Dablander Audi RS 4 a zajímavé vozy Caterham CSR 260, nebo Lotus Exige uvidíme také. V této divizi odstartují i stále populárnější prototypy Radical s Litevci za volantem.

Škoda jen, že tyto závody letos v Česku zřejmě neuvidíme a příš rok chystá promotér spojení se 24-hodinovými závody Séries 24 v Dubaji.

Text: Vláďa Rožánek

Foto: Eike Funke


 
 
Fotogalerie:   

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose