www.car.cz
 

Na start Horácké rally se postaví 50 posádek, odlehčený Šlehofer neprošel přejímkou
     20.6.2008 17:30 - tisková zpráva


V sekretariátu soutěže se prezentovalo celkem 51 posádek

 

Jedenapadesát posádek si převzalo itinerář a absolvovalo seznamovací jízdy na 19. ročník Horácká rally 2008 v Třebíči, která se pojede jako součást FIA Evropský pohár v rally – region Central a šestý díl Mediasport Mezinárodní mistrovství České republiky v rally 2008.

 

K největším favoritům se řadí vedoucí jezdec průběžného pořadí českého šampionátu Roman Kresta a vítěz předchozích dvou ročníků třebíčské rally Václav Pech, oba na vozech Mitsubishi Lancer EVO IX ze stáje Charouz Racing System. K aspirantům  na přední příčky patří dále Karel Trojan, Jaroslav Orsák (Mitsubishi Lancer EVO IX), Vojtěch Štajf, Emil Triner (Subaru Impreza STi). Vozy kategorie Super 2000 pilotují Josef Peták (Peugeot 207 S2000), Jaromír Tarabus (Fiat Grande Punto S2000). Soutěžící od středečního dne zahájili seznamovací jízdy na jednotlivých úsecích rychlostních zkoušek. 

 

Z předních jezdců se pořadatelům z Auto klubu JE Dukovany v AČR omluvili Roman Odložilík, Milan Pantálek a Jan Sýkora. Z 62 přihlášených posádek se prezentovalo celkem 51 soutěžících,  z toho 2 jezdci ze Slovenska. A to Peter Gavlák a Lukáš Lapdavský, oba na vozech Mitsubishi Lancer EVO IX. Definitivní podobu startovní listiny určí až páteční dopolední technická přejímka  a následné zasedání sboru sportovních komisařů. 

 

 

Itinerář si nepřevzaly následující posádky:

Roman Odložilík (Peugeot 207 S2000, startovní číslo 19)

Milan Pantálek, Jaroslav Novák (Mitsubishi Lancer EVO VIII, startovní číslo 21)

Jan Sýkora, Vladimír Tichý (Mitsubishi Lancer EVO IX, startovní číslo 23)

Pulec, Michal Večerka (Mitsubishi Lancer EVO IX, startovní číslo 26)

Jiří Skoupil, Tomáš Singer (Fiat Punto S1600, startovní číslo 34)

Lukáš Veselý, Jan Paulik (Mitsubishi Lancer EVO IX, startovní číslo 38)

Robert Adolf, Jan Kratochvíl (Mitsubishi Lancer EVO IX, startovní číslo 50)

Milan Šimeček, Michaela Urbášková (Nissan Almera GTi, startovní číslo 51)

Miroslav Fišer, Hynek Středa (Ford Fiesta ST, startovní číslo 52)

Jiří Trojan, Eva Trojanová (Volkswagen Polo 1,4 16V, startovní číslo 53)

Pavel Korčák, Pavel Kacerovský (Volkswagen Polo 1,4 16V, startovní číslo 62)

 

Na start Horácké rally se postaví 50 posádek, Šlehofer neprošel přejímkou

 

Celkem 50 posádek z České republiky a Slovenska se představí na startu 19. Horácké rally 2008 v Třebíči, která je dalším podnikem FIA Evropský pohár  v rally – region Central s koeficientem 2 a šesté pokračování Mediasport Mezinárodní mistrovství České republiky v rally.

 

Letošní ročník třebíčské rally startuje z Karlova náměstí v 17:15 hodin a jako první posádka vyjede vstříc  úvodním kilometrům dvojice Mogul Racing Team Roman Kresta, Petr Gross na voze Mitsubishi Lancer EVO IX, vedoucí dvojice průběžného pořadí českého šampionátu.     

 

Vedle Romana Kresty pomýšlí na prvenství i vítěz předchozích dvou ročníků třebíčské rally Václav Pech na voze Mitsubishi Lancer EVO IX. V případě třetí výhry na Horácké rally získá jedenatřicetiletý plzeňský jezdec do svého držení pohár pro vítěze. Po pěti odjetých soutěžích českého šampionátu vede Kresta před svým pronásledovatelem o 27 bodů.

 

Na přední příčky pomýšlí dále Karel Trojan, Jaroslav Orsák, Václav Arazim, Jan Jelínek (všichni Mitsubishi Lancer EVO IX), Vojtěch Štajf a Emil Triner (Subaru Impreza STi). Vozy kategorie Super 2000 představí na Vysočině Josef Peták (Peugeot 207 S2000) a Jaromír Tarabus (Fiat Grande Punto S2000).

 

V pátečních dopoledních hodinách se uskutečnila v Horáckém autodružstvě v Třebíči technická přejímka, která určila konečnou podobu startovní listiny. Přejímkou neprošel vůz Fiat Punto S1600 jezdce Jana Šlehofera a na základě rozhodnutí sportovních komisařů nebyl připuštěn ke startu z bezpečnostních důvodů. Na vině byla odlehčená karosérie vozu. 

 

V pátek 20. června čeká na soutěžící první etapa, která měří 195,34 km a obsahuje šest rychlostních zkoušek na dvou úsecích Náměšť nad Oslavou – Náměšť nad Oslavou (7,47 km) a Březka – Ocmanice (16,52 km) v celkové délce 71,97 km. Druhá část páteční etapy se uskuteční v nočních hodinách a první vůz se objeví v cíli první etapy na letišti v Sedleci u Náměště nad Oslavou v 0:38 hodin z pátka na sobotu.

  

 

 

V Třebíči 20. června 2008                                             Roman ORDELT

                                                                                       tiskové středisko

                                                                                 19. Horácká rally 2008

 


 
 
Fotogalerie:   

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose