www.car.cz
 

Eurowag Junior Racing tým opět i s Andreou bojoval v IDM o další body
     26.6.2008 12:27 - tisková zpráva


Eurowag Junior Racing tým bojoval

v šampionátu IDM o další body

 

Talentovaná pilotka Andrea Toušková již opět prohání své soupeře

 

Neratovice 24.6. 2008

 

21. - 22.6. Sachsenring, Německo

 

Německý šampionát seriálu IDM pokračoval čtvrtým závodem na legendárním okruhu Sachsenring, na kterém se také jezdí i prestižní závody MotoGP. Po dvouměsíční, zraněním z prvního závodu IDM v Lausitzringu vynucené pauze, se na okruh a do Eurowag Junior Racing týmu vrátila kolegyně pilota Karla Májka  - talentovaná patnáctiletá Andrea Toušková. Sice ji ještě čeká vyndání vnitřní fixace poraněné ruky, ale nebojí se  závodit i s handicapem…

 

Díky krátké trati cca 3,6 km se očekávaly velice těsné výsledky a také i porovnání výkonů jezdců s časy jezdců z mistrovství světa… V pátek během volného tréninku měl Karel Májek pád, ale naštěstí se nezranil a škody na motocyklu se podařilo do odpoledne opravit. Andrea navzdory fixaci ruky absolvovala páteční trénink naopak bez problému.

 

Počasí v sobotu opět „nezklamalo“ – ráno pršelo, jak je letos na německém mistrovství zvykem… Naštěstí do kvalifikace třídy 125ccm trať vyschla a umožnila plnohodnotnou kvalifikaci. Karel Májek si v ní vyjel 31.místo a Andrea 33. místo z celkem 48 startujících. Déšť vystřídalo vedro a tak se ve druhé kvalifikaci se zlepšil jen málokdo…

 

Pro Eurowag Junior Racing tým  druhá kvalifikační jízda znamenala posun obou jezdců o jednu příčku zpět a na start se postavil Karel na 32. místo            a Andrea na 34. pozici. Nejlepší první čas zajel Marcel Schrotter a znamenal by při kvalifikaci na GP v roce 2007 15.místo! I tento údaj je dokladem, jak je německý šampionát kvalitní. Do závodu se nakonec kvalifikovalo 44 závodníků.

 

Samotný start do závodu se oběma jezdcům Eurowag Junior Racing týmu povedl           a polepšili si o několik míst.  Karel Májek bojoval celý závod na úrovni 20. místa         a během závodu v třiceti stupňovém vedru zlepšil i svůj čas. Po krásném závodě, plném soubojů dojel nakonec na 22. pozici. Andrea navzdory bolestem ve fixovaném zápěstí prokázala srdnatost a proti kvalifikaci si po souboji se skupinkou soupeřů nakonec vyjela 28.místo.

 

„Byl to pro mě těžký závod, protože jsem díky zranění dva měsíce neseděla na motorce a mačkání spojky s ne zcela zdravým zápěstím a zánětem dutin k tomu není optimální forma“, uvedla Andrea Toušková. „Navzdory těmto potížím jsem ale závodit chtěla, svedla jsem několik prima jezdeckých soubojů             a samozřejmě chci být co nejdřív mnohem lepší!“

     

Šéf týmu Eurowag Junior Racing týmu Jirka Šrámek netajil svoji spokojenost               s piloty: „U Karla spokojenost - jel bojovně a rychle. Andrea v kvalifikaci také překvapila - její bojovnost i přes bolesti a nachlazení je obdivuhodná. Další závod čeká tým nadcházející víkend 28. - 29. června na okruhu v Brně, kde se pojede na novém asfaltu druhý díl českého mistrovství. Srdečně tedy zvu všechny fanoušky motocyklového sportu – přijeďte se podívat – bude to stát za to!“

 

Srpnový závod MS Cardion AB Grand Prix České republiky v Brně se neúprosně blíží a tak i Eurowag Junior Racing tým také požádal o wild card na pro závodníky Karla Májka i Andreu Touškovou. Jejich účast v tomto prestižním podniku by mohla přinést zajímavé souboje se světovou špičkou třídy 125 ccm.

 

 

Dan Spyke Kadlec, PR manager

 

 

www.idm.de

 

Úspěšný týmový manažer Jiří Šrámek, který v loňské sezóně úspěšně vedl český tým FGR 07 Team s motocyklem české konstrukce a motorem FGR 125 GP, a který se např. účastnil na divokou kartu        i závodu MS Cardion AB Grand Prix České republiky v Brně, vstupuje do sezóny 2008 s vlastním týmem. Vrátil se tak ke své původní myšlence Šrámek racing promotion - tedy vybudovat motocyklový tým pro úspěšnou reprezentaci mezi evropskou špičkou a s ambicemi na start v GP na divokou kartu.

 

Díky hlavnímu partnerovi - firmě W.A.G. minerální paliva, a.s. a jejímu projektu EUROWAG, startuje v letošní sezóně ambiciózní Eurowag Junior Racing tým s dvěma velmi talentovanými piloty.

 

Známější tváří je patnáctiletý Karel Májek, který se vloni úspěšně kvalifikoval na GP v Brně                  a v samotném závodě ve třídě 125 ccm na sebe dostatečně upozornil nebojácnými souboji s mnohem zkušenějšími soupeři, a přestože jej zklamala technika a závod nedojel, sklidil zasloužené ovace diváků.

 

Jeho týmovou kolegyní je talentovaná mistryně Evropy a ČR v minibike patnáctiletá Andrea Toušková z Děčína, která bude ostatním startujícím mladíkům náročným soupeřem.

 

Eurowag Junior Racing tým si stanovil nemalé cíle -  na domácím Mezinárodním mistrovství ČR (MČR) bojovat o místa nejvyšší a v seriálu IDM se prosadit do první dvacítky. Další významnou ambicí je při získání divoké karty (wild card) kvalifikovat se a zajet co nejlépe domácí GP v Brně. Oba jezdci budou mají k dispozici závodní stroje Honda RS 125 s různými úpravami.

 

PR


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose