www.car.cz
 

Janák se Stipplerem v ADAC GT MASTERS v sobotu pátí
     29.6.2008 09:44 - tisková zpráva


Jirka zvládl ADAC GT MASTERS profesionálně

Dnešní závodní den na okruhu Norisring v německém Norimberku byl plný napětí a hlavně vynikající atmosféry, o kterou se postaraly davy fanoušků. Ty na okruh přilákala kvalifikace vozů DTM, což Němci vnímají téměř jako národní svátek. Jirku Janáka čekal opět náročný den, v průběhu kterého usedl jak do Porsche týmu Schnabl Engineering, tak týmu Mühlner Motorsport.

Dopoledne Jirka absolvoval kvalifikaci pro zítřejší závod Porsche Carrera Cupu. V její první části zajel 11. čas, jenž mu zajistil vstupenku mezi patnáct nejrychlejších pilotů, kteří pak o své startovní pozici rozhodli v další desetiminutovce. Tam Jirka sice zrychlil, ale soupeři také, a tak si nakonec z této bitvy odnesl start z 13. místa. „To určitě není výsledek, jaký jsem si představoval, ale po včerejších problémech s autem se asi nedalo čekat více.

Vůz mě ani dnes příliš neposlouchal, chyběla mu stabilita. Doufám, že v závodě to bude lepší. Já jsem připraven udělat maximum,“ řekl s odhodláním český závodník.

Odpoledne Jirka rozjížděl hodinový závod série ADAC GT Masters na Porsche Cup S, do kterého startoval z desátého místa. Od začátku si v konkurenci silných vozů jako Corvette, Lamborghini, Ferrari a dalších, počínal výborně. Vůz cílevědomě vedl ke střídání a po více než třiceti minutách ho svému kolegovi Frankovi Stipplerovi předával z vynikající páté příčky. Stippler se jeho pozici snažil vylepšit a na několik kol se usadil na čtvrtém místě.

V polovině posledního kola se však dostal do hodin, což v konečné bilanci znamenalo páté místo. „Rozhodně mě to těší. Já jsem si svých třicet minut naplno užil a snažil jsem se neudělat chybu, což se mi povedlo. Velice si vážím, že jsem tuto nabídku dostal, protože každá zkušenost je cenná,“ zkonstatoval Jirka.

Zítra čeká našeho závodníka poslední závodní den. Před desátou hodinou odstartuje do boje o další body v Porsche Carrera Cupu a v 16:55 hod. ho čeká druhý závod ADAC GT Masters.

www.jiri-janak.com


 
 
Fotogalerie:   Jirka Janák se Stipplerem v ADAC GT MASTERS pátí, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose