www.car.cz
 

SBK: Kuba Smrž z italského Misana odváží dvě umístění v TOP desítce !!
     30.6.2008 08:52 - tisková zpráva


WSBK San Marino / Misano - závod

Český superbiker Kuba Smrž si sice z italského Misana odváží dvě umístění v desítce, i přes úspěšný víkend však ví, že to ještě stále není ono!

Uplynulý víkend nám z pohledu motocyklového sportu nabídnul další možnost srovnání mezi dvěma motocyklovými šampionáty, a sice MS Superbiků a MotoGP. Ti z Vás jenž si závody obou motocyklových šampionátů nenechali ujít, musí po nedělním odpoledni uznat, že zpotit se dá i v klimatizované místnosti. A to právě díky dvěma superbikovým jízdám, jenž se odehráli v pekelném italském dusnu.

Misano Adriatico, závodiště jenž leží kousek od italského letoviska Rimini, bylo posledním zastavením světového šampionátu superbikerů před závodem v Brně, který nás čeká za tři týdny. A český jezdec Kuba Smrž poslal všem motocyklovým fanouškům dychtícím po napětí, bitvě kolo na kolo a pořádně zvýšené hladině emocí a adrenalinu tu nejlepší virtuální vizitku, co by pozvánku na 18.-20.července na Masarykův okruh v Brně.

Od úvodních tréninků se pohyboval hodně vysoko, možná trefně řečeno v té nejlepší společnosti, pokud tak lze druhé a třetí místo z obou kvalifikací nazvat. Zlepšený výkon předvedl pak i v sobotním Superpole, ale stačilo to jen na sedmou příčku na startu. Nedělní dvě jízdy dali světu jasné poselství jak má vypadat silniční motocyklový sport, také však ukázaly českému jezdci, že stále ještě mu do kompletní mozaiky, jenž by dotvořila konečný obrázek jeho kvalit, chybí ten pověstný poslední dílek.

Jakub Smrž: „Byl to náročný víkend, ale rozhodně patří k těm nejlepším v letošní sezóně. Tedy aspoň prozatím. Po celý víkend jsem se pohyboval mezi těmi nejrychlejšími a v první jízdě jsem zajel dokonce i nejrychlejší kolo závodu. Vím, že mi však chyběl právě rychlejší začátek první jízdy, abych mohl bojovat o stupně vítězů. Stíhačka to však byla nádherná.

Ve druhé jízdě už byl úvod o něco lepší, ale tentokráte to stačilo jen na devátou příčku v cíli. Jsem každopádně rád za dvě trefy do desítky, navíc před mým domácím závodem. Mám radost i z toho, že na trati kde se velmi těžko předjíždí byly oba výsledky opravdu vybojované.“

MPAFoto.com  


 
 
Fotogalerie:   Formule master a Porsche Cayman Cup 14-15.6.2008 Foto: Svoboda Josef

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose