www.car.cz
 

Bohemia: Subaru Impreza WRX STI Štajfa bude mít číslo 8. Jezdec opět hlásí formu.
     3.7.2008 07:09 - tisková zpráva


ŠTAJF: JE PŘED NÁMI VRCHOL SEZÓNY

Každoročně se celý Rally Team Subaru ČR nejvíce těší na Rally Bohemia, tedy na podnik, k jehož startu je již vše připraveno. Na náročné soutěži plné technických rychlostních zkoušek bude mít bílomodrý vůz Subaru Impreza WRX STI posádky Vojtěch Štajf – Michal Ernst startovní číslo 8.

 

Když na Rally Bohemia 2005 Vojtěch Štajf dovedl bitvu dvou vozů Subaru Impreza mezi ním a Slovákem Bérešem k vítěznému konci a k prvenství v celé soutěži, byl to první velký úspěch nově vytvořeného týmu. Zároveň se tím odstartovala radostná éra Rally Teamu Subaru ČR na „Bohemce“.

 

Poté následovala další dvě umístění v první pětici, tři roky po sobě tak body z Mladé Boleslavi tvoří velký bodový podíl ze Štajfova celoročního součtu jak v Mezinárodním mistrovství České republiky, tak i v Evropském poháru – central. V rámci evropského klání má soutěž už několik let nejvyšší koeficient 10, i proto by také letos pražský jezdec rád na jejích tratích uspěl.

 

„Po naší hustopečské havárii jsem už přesvědčen, že jsem opět v plné síle a snad i v dobré jezdecké formě. Podobně by na tom mělo být i naše auto a tak jdeme do další bitvy s optimismem,“ těší se na páteční start pilot. „Těším se i na spolupráci s Michalem Ernstem, který opět usedne na sedadlo vedle mne. Na slovinské Saturnus Rally byla naše dobrá souhra základním kamenem jednoho z mých nejlepších dosavadních mezinárodních vystoupení. Dojeli jsme v Ljubljaně pátí a druzí mezi našimi posádkami a měli jsme z jízdy opravdu dobrý pocit.

 

Moc rádi bychom právě na tento výsledek na Bohemii navázali. A to také proto, že některé úseky této soutěže jsou obdobně technické jako byly právě středomořské cestičky – ostatně trať je také jedním z důvodů, proč se na Bohemii tolik těším. Právě ona svým charakterem velmi dobře sedí našemu vozu a naopak mírně umazává výhody aut soupeřů dobře vybavených pro dlouhé roviny.

 

Je sice škoda, že zmizela má nejmilejší erzeta vedená mezi Jabloncem a Plavy, kde se mi tradičně dařívalo a kde jsem přede dvěma lety dokázal zajet nejrychlejší čas, ale ani testy u Boleslavi mi nevadí. Mám totiž příjemné vzpomínky i na tyto zkoušky, právě tady jsme v roce 2005 definitivně vybojovali naše vítězství.“

 

Právě názor na návrat vineckého a bezdědického testu je jedna z mála věcí, které trochu rozdělují nejen fanouškovskou veřejnost, ale i posádku bílomodrého vozu. Michal Ernst má totiž pocit, že právě bez těchto testů by se obejít dokázal: „Mně naopak tahle místa nikdy neseděla. Jsou na můj vkus někde až moc rychlá, kluzká a nepříjemná. Ale o to víc se těším, až je budeme mít za sebou a pojedeme krásnou sobotní etapu.

 

Tu jsem si užíval i přede dvěma lety, kdy jsem jel zatím naposledy Bohemii po boku Štěpána Vojtěcha v Peugeotu 307 WRC. Pro náš vůz Subaru Impreza WRX STI by sobotní testy kolem Železného Brodu měly být jako stvořené.“ Rally Bohemia startuje již v pátek 4.7. odpoledne z Mladé Boleslavi, úspěšné posádky se na stejné místo vrátí v sobotním podvečeru.

 

 

Karel Špaček

media team

 


 
 
Fotogalerie:   Tišnov 2008 objektivem Romana Langera

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose