www.car.cz
 

Pelhřimov se blíží. Do startu zbývá již jen měsíc!
     3.7.2008 10:16 - tisková zpráva


CEBIA Rally Pelhřimov se hlásí o slovo, za měsíc startujeme!

 

Přesně za měsíc odstartuje V. CEBIA RALLYE PELHŘIMOV 2008 – Memoriál Tomáše Vojtěcha, která je součástí MIO GPS Mistrovství České republiky ve sprintrally 2008, Mistrovství České republiky v rally historických automobilů a volný pohár pořadatele.

 

Pelhřimovská rally se  dále započítává do Mistrovství České republiky v rally juniorů a Poháru mládeže v rally. Agilní organizátoři z Rallye Klubu Pelhřimov v AČR pod vedením Richarda Gnojka připravili soutěž na Pelhřimovsku a Pacovsku v termínu 1. - 2. srpna 2008.

Ředitelství V. CEBIA RALLY PELHŘIMOV 2008 – Memoriál Tomáše Vojtěcha a zázemí samotné rally nalezne nový prostor v reprezentativních prostorách Městského úřadu na Masarykově náměstí v Pelhřimově. Servisní parkoviště se po roční odmlce vrací do prostor areálu letiště u obce Částkovice.

„Seznamovací jízdy se uskuteční během pátečního dne od 7 do 17 hodin. V itineráři soutěže najdeme čtyři úseky rychlostních zkoušky, které se pojedou dvakrát. Odpoledne proběhnou administrativní a technické přejímky od 13 do 17:30 hodin v areálu objektu Silnice Hejda v Pelhřimově.

 Rovněž v letošním roce máme na programu páteční podvečerní slavnostní start od 18 hodin na Masarykově náměstí v Pelhřimově spojený s představením posádek, jenž se uskuteční od nejvyššího startovního čísla po nejnižší. Tento slavnostní start je pro všechny posádky povinný i se soutěžním vozem.

Složení moderátorské dvojice bude příjemným překvapením pro všechny fanoušky rally,“ uvedl Richard Gnojek, ředitel rally. 

Samotná rally má ostrý start v sobotu 2. srpna v 9 hodin přímo ze servisního areálu na letišti u obce Částkovice. Na početné startovní pole čeká celkem 268 km dlouhá trať, která obsahuje osm rychlostních zkoušek na čtyřech úsecích v celkové délce 65 km.

 

„V minulých dnech jsme částečně pozměnili trať. Vedla nás k tomu tragická událost na Horácké rally, kde zahynula posádka Miroslav Levora, Pavla Třebínová. Nechceme zůstat lhostejní k tomu, co se stalo v Třebíči.

 

Rychlostní zkoušky jsme konzultovali s předním českým jezdcem Josefem Petákem, neboť jsme chtěli znát názory a připomínky předních jezdců. Nakonec jsem se rozhodli vypustit rychlostní zkoušku Nová Cerekev vedoucí z Lidmaně právě do Nové Cerekve.

 

Tento rychlý a nebezpečný úsek, kde by soutěžní vozy jely značnou rychlostí mezi vzrostlými stromy, jsme nahradili loňským osvědčeným úsekem z Nové Cerekve do Proseče-Obořiště. V nejbližší době bude vydán nový časový harmonogram a prováděcí ustanovení,“ vysvětlil Gnojek. V cíli se první posádka objeví na pelhřimovském náměstí v sobotu krátce před 17. hodinou.

 

Pořadatelé připravují opět bohatý doprovodný program na pelhřimovském náměstí. Vyhlášení výsledků, rozdílení cen a bohatá tombola pro posádky proběhnou v servisním parkovišti v areálu letiště u obce Částkovice.

 

Další informace naleznete na internetové stránce www.rallye-pelhrimov.cz, kde najdete každý den aktualizovaný seznam přihlášených posádek.

 

V pondělí jsme začali přijímat přihlášky. Jako první se přihlásila pražská dvojice Jiří Janecký, Milan Pokorný na voze Škoda Fabia ve třídě A5. Uzávěrka přihlášek končí v neděli 20. července. Předpokládáme, že na startu přivítáme více než sto soutěžících.

 

Závěrem bych chtěl, všechny soutěžní posádky a  diváky pozvat začátkem srpna do Pelhřimova. Těšíme se na Vás, přátelé motoristického sportu, “ uzavřel Gnojek.

 

 

V Pelhřimově 2. července 2008                                 Roman ORDELT

                                                                                           tiskový mluvčí

                                                                                           CEBIA RALLYE PELHŘIMOV       


 
 
Fotogalerie:   Martin Rada stříbrný v N3 na Horácké rallye 2008

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose