www.car.cz
 

Eurowag Junior Racing tým bojoval o body MČR o víkendu v Brně
     3.7.2008 11:44 - tisková zpráva


Eurowag Junior Racing tým bojoval o body MČR

na Memoriálu Františka Šťastného v Brně

 

Neratovice 3.7. 2008

 

26. - 29.6. Automotodrom Brno, ČR

 

Mistrovství ČR pokračovalo minulý víkend druhým závodem - Memoriálem Františka Šťastného na Automotodromu v Brně, kde nechyběl ani Eurowag Junior Racing tým, který se sem přesunul ze čtvrtého závodu německého šampionátu seriálu IDM na legendárním okruhu Sachsenring.

 

Oba jezdci Eurowag Junior Racing tým – Karel Májek a Andrea Toušková se těšili na první možnost otestovat nový povrch Masarykova okruhu. Volné testování bylo na programu v pátek a během něj měla pád talentovaná Andrea Toušková, která se snaží se co nejlépe prosadit. Její karambol byl naštěstí lehký a bez zranění.

 

První kvalifikace byla pro změnu smolná pro jejího stájového kolegu Karla Májka. Karel měl 6. kole pád, jehož součástí byl i let nad motocyklem a výsledkem zraněný levý kotník. Protože je ale Karel bojovník, nastoupil také do druhé kvalifikace, ale nemalá bolest a omezená hybnost vyvrknutého kotníku mu zabránily zajet kvalitní čas…

 

Navíc po kontrole Karlova stroje mechanik zjistil, že během pádu došlo ke střetu motocyklu s překážkou - tuto skutečnost také potvrdili i tratoví komisaři… Protože měl motocykl natolik porušenou geometrii, že nebylo možné opravit tyto škody na místě, a i pilot Karel Májek byl zraněn, což znamenalo nemožnost 100% nasazení v závodě, rozhodl manažer Eurowag Junior Racing týmu Jiří Šrámek neriskovat a zrušil start Karla do vlastního závodu.

 

Eurowag Junior Racing tým tak reprezentovala pouze Andrea Toušková, která se utkala s dalšími 23 piloty  a v kvalifikaci zajela 11. čas, což jí vyneslo celkem 11. místo na startovním roštu. V závodě samotném se Andree start nadmíru povedl a posunula se vpřed. Během závodu svedla několik jezdeckých soubojů a zlepšovala si svůj čas na kolo. Do cíle nakonec dojela na  10. místě celkově, v klasifikaci MČR jí patří 6. místo a v hodnocení juniorů místo 4., což nejsou špatné výsledky…

 

Dalším sportovním podnikem Eurowag Junior Racing týmu je pátý závod německého šampionát seriálu IDM, který se koná tento víkend (5. - 6.7.) v Rakousku na horském okruhu Salzburgring. Dle manažera týmu Jiřího Šrámka pojede tým v plném složení, pokud se podaří v krátkém čase mezi závody opravit stroj Karla Májka.

 

 

Úspěšný týmový manažer Jiří Šrámek, který v loňské sezóně úspěšně vedl český tým FGR 07 Team s motocyklem české konstrukce a motorem FGR 125 GP, a který se např. účastnil na divokou kartu        i závodu MS Cardion AB Grand Prix České republiky v Brně, vstupuje do sezóny 2008 s vlastním týmem. Vrátil se tak ke své původní myšlence Šrámek racing promotion - tedy vybudovat motocyklový tým pro úspěšnou reprezentaci mezi evropskou špičkou a s ambicemi na start v GP na divokou kartu.

 

Díky hlavnímu partnerovi - firmě W.A.G. minerální paliva, a.s. a jejímu projektu EUROWAG, startuje v letošní sezóně ambiciózní Eurowag Junior Racing tým s dvěma velmi talentovanými piloty.

 

Známější tváří je patnáctiletý Karel Májek, který se vloni úspěšně kvalifikoval na GP v Brně                  a v samotném závodě ve třídě 125 ccm na sebe dostatečně upozornil nebojácnými souboji s mnohem zkušenějšími soupeři, a přestože jej zklamala technika a závod nedojel, sklidil zasloužené ovace diváků.

 

Jeho týmovou kolegyní je talentovaná mistryně Evropy a ČR v minibike patnáctiletá Andrea Toušková z Děčína, která bude ostatním startujícím mladíkům náročným soupeřem.

 

Eurowag Junior Racing tým si stanovil nemalé cíle -  na domácím Mezinárodním mistrovství ČR (MČR) bojovat o místa nejvyšší a v seriálu IDM se prosadit do první dvacítky. Další významnou ambicí je při získání divoké karty (wild card) kvalifikovat se a zajet co nejlépe domácí GP v Brně. Oba jezdci budou mají k dispozici závodní stroje Honda RS 125 s různými úpravami.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Eurowag Junior tým v Brně, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose