www.car.cz
 

FIA GT: Aston Martin se znovu vybičoval k výbornému výkonu
     7.7.2008 17:56 - Vladimír Rožánek


Karl Wendlinger a Ryan Sharp si počínali výborně již v kvalifikaci a zajeli nejlepší čas, následovali je jejich týmový kolegové Müller a Lichtner-Hoyer. Vozy Aston Martin v modrých barvách rakouského týmu Jet Alliance se tedy vrátily, po bodovém výpadku na italské Adrii, mezi uchazeče o titul v GT1.

 

I v závodě, který byl velmi dramatický a plný různých střetů, si nakonec Jet  Alliance plné body uhájilo. V závodě na německém okruhu Oschersleben zvítězila dvojice Wendlinger/Sharp s jeden a půl vteřinovým náskokem, před Müllerem a Lichtner-Hoyerem. Stáj Jet Alliance tak slavila double. V boji o třetí místo nakonec uspěl Fässler s Deletrazem a jejich Corvette Z06, i když Ramos s Negraem z Brazílie na Maserati MC12 útočilo až do konce závodu. Tato posádka nezačala závod nejlépe, když již po prvních kolech zajela do depa k neplánovanému střídání jezdců, ovšem dvouhodinový závod je dlouhý, a tak drobné výpadky se dají ještě napravit. Čtvrté místo zajelo další Maserati MC12 s Bartelsem a Bertolinim. Až na osmém místě skončil první z vozů Sallen S7-R z Larbre Competititons. Nadějnou čtvrtou příčku z kvalifikace neudrželo argentinské Ferrari 550 Maranello, když závod pro dvojici Basso/Lopez skončil v 60 ze 79 kol.

 

V GT2 zvítězil Bruni s Vilanderem na Ferrari 430 GT2, před Montanarim a Biagim a stupně vítězů uzavírala dvojice Bell/Kirkaldy na dalším Ferrari 430 GT2.

 

Naše dva Moslery MT900 skončily po technických potížích dříve, než stačily projet cílem a díky neúčasti dalších soupeřů jezdily svůj vlastní závod v kategorii G2.

 

Výsledky FIA GT Oschersleben:

 

Wendlinger/Sharp – Aston Martin DBR9

Müller/Lichtner-Hoyer – Aston Martin DBR9

Fässler/Deletraz – Chevrolet Corvette Z06

Ramos/Negrao – Maserati MC12 Vitaphone

Bartels/Bertolini – Maserati MC12 Vitaphone

Gollin/Hezemans – Chevrolet Corvette Z06

Bouchut/Maassen – Chevrolet Corvette Z06

Franchi/Vosse – Sallen S7-R

Aucott/Ferte – Maserati MC12 JMB

Longin/Kumpen – Sallen S7-R

 

V GT1 zatím vede s malým náskokem dvojice Bertolini a Bartels, ve slabší GT2 se pokouší získat titul Vilander a Bruni. Dalším závodem pokračuje FIA GT ve Spa, kde se účastníci projedou trochu více a čeká je tam napínavých 24 hodin.

 

Vláďa Rožánek

FIA GT 2008© DDPI


 
 
Fotogalerie:   FIA GT3 2008: Matzke a Skula zlatí na Oscherslebenu, foto týmu K. Kubeš

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose