www.car.cz
 

Štěstěna je Viktorovi obrácena zády. Ssabó s WRC nedojel ani na start
     tisková zpráva


          Asi těžko si může závodník představit větší ránu osudu, než která potkala Viktora Szabó na letošním Impromat Rallysprintu Kopná. Jezdec i spolujezdec byli v pátek při přejímce v dobré náladě a i minulý neúspěch v Brně brali s humorem. „Do první zatáčky určitě dojedeme,“ žertoval Vladimír Tichý a ještě dodal čerstvé postřehy: „Při tréninku jsem s Viktorem konzultoval všechna záludná místa, která mám trochu vysledována z minulého ročníku. Samotného mě překvapilo, že je jich takové množství, v každé zatáčce číhá skryté nebezpečí. Bude to velmi náročná soutěž.“
 
Viktor s Vladimírem pak ještě kolegiálně radili při prvních soutěžáckých krůčcích debutující plzeňské posádce bratří Beránků. Když z technické přejímky odjížděli, nikdo ještě netušil, že tento víkend vidí bílou octávii WRC týmu AMK Greit Plzeň naposledy.
 
Na slavnostní start soutěže ve Slušovicích už nedorazila. Příčinou byla nezaviněná havárie v civilním provozu, které pilot nemohl nijak zabránit. Po ní byla octávia natolik poškozená, že už nemohla nastoupit do závodu. Paní Štěstěna se tím od Viktora definitivně obrátila zády.
 
Je to neuvěřitelná smůla. Nesvezl jsem se s octávií ještě ani jeden ostrý soutěžní kilometr a škody je více, než účast na celém závodě. Opravdu nevím, proč se mi lepí na paty taková smůla. Na druhou stranu jsem rád, že alespoň moje tělesná schránka přežila bez úhony, bylo to jen díky bezpečnostnímu rámu,“ nachází Viktor na celém neštěstí alespoň nějaké pozitivum. „Mrzí mě to tím víc, že celý tým tvrdě pracoval na uvedení vozu do kondice, za což mu děkuji. V octávii byla nová elektronika i motor a věřili jsme, že zvládne celý rallysprint v naprosté pohodě,“ uzavřel plzeňský jezdec.
 
            K celé události jen dodejme, že se naštěstí nijak nepodepsala na dalších týmových plánech. V těch je zaškrtnut další podnik rallysprintového šampionátu v Pačejově na konci července. Při něm se Viktor Szabó pokusí prolomit prokletí s octávií WRC.               
            
        tisková informace
-Vicky- Media Productions  
          foto: F. Dušek

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose