www.car.cz
 

Porsche Carrera Cup podruhé opouští Německo
     9.7.2008 21:18 - tisková zpráva


Dalším závodem, který je na programu v rámci Porsche Carrera Cupu, je okruh v nizozemském Zandvoortu. Pro Jirku Janáka to znamená další výzvu a zároveň možnost připsat si z bodové nadílky co nejvíc na svoje konto. Zda se mu to povede, dnes těžko odhadnout, Jirka však každopádně do krajiny tulipánů odjíždí opět s velkým odhodláním.

„Loni jsem zde skončil s proraženým chladičem hned v první zatáčce po startu, ale v trénincích a kvalifikaci mi okruh seděl. Letos se mi snad bude dařit lépe,“ upřesnil své pocity český závodník, pro kterého patří nizozemská trať mezi favority.

„Zandvoort je pro mě jeden z nejkrásnějších okruhu vůbec. Není to rovná plocha, ale obsahuje plno převýšení, horizontů a zatáček, do kterých není vidět. Mojí jednoznačně nejoblíbenější částí trati je ta, kdy jedu rychlostí přes 200 kilometrů za hodinu a následuje malý „skok“, při kterém se sice auto úplně od země neodlepí, ale je cítit, jak nadnáší.

Po ní následuje dlouhá pravotočivá zatáčka, která se začíná lámat právě na horizontu. Pozdější brždění nebo špatná stopa a skončíte mimo trať. To je místo, kde se dá buď vše ztratit anebo hodně získat. Další věc, která činí tento okruh značně náročným, je navátý písek. Trať totiž leží v těsné blízkosti moře a je obklopena velkou písečnou pláží. Lehké vyjetí mimo stopu kdekoli a auto je jak na klouzačce,“ přibližuje Jirka.

Program v Zadvoortu začíná v pátek dvěma tréninky. V sobotu se budou v kvalifikaci rozdělovat startovní pozice. Na samotný závod si však piloti tentokrát budou muset počkat, odstartuje v neděli netradičně až v 15:00 hod., po závodě DTM. V přímém přenosu toto klání můžete sledovat na programech Premiere a SPORT 5.

PR

www.jiri-janak.com   


 
 
Fotogalerie:   Letní Most 2008 a Moslery atd, foto BPA Martin Straka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose