www.car.cz
 

Červenka s Krečmanem na Kopné doplnili sbírku bronzem
     tisková zpráva


Posádka si zkompletovala medailovou sbírku

Mistrovské zlato a stříbro Červenka s Krečmanem doplnili bronzem

            Ve třetí části sedmidílného seriálu českého šampionátu ve sprintrallye Pavel Červenka s Janem Krečmanem zkompletovali svoji letošní medailovou sbírku. V Rallyesprintu Kopná posádka týmu Křenek motorsport s automobilem Mitsubishi Lancer Evo VI ve skupině produkčních vozů získala bronz, kterým doplnila bodový příděl za zlato a stříbro v předchozích soutěžích. V celkovém pořadí jednodenní mistrovské rallye na Valašsku dvojice obsadila devátou pozici.
 
            Po úvodních kilometrech soutěže Červenkovi s Krečmanem patřila dvanáctá příčka absolutně a čtvrté místo ve skupině. Osmý nejrychlejší čas ve druhé rychlostní zkoušce posádku v celkovém pořadí posunul na osmou pozici, ze které následně postoupila ještě na sedmou příčku. Ve skupině přitom dvojice poskočila na druhé místo. „Začátek se nám vydařil. Vyjeli jsme do soutěže dobře vyspalí a odpočatí, auto fungovalo bez problémů, zvolili jsme správné tempo a že jsme nedělali chyby, byl z toho po první sérii rychlostních zkoušek dobrý výsledek,“ konstatoval spokojeně mladý karlovarský jezdec.
 
Na čtvrté rychlostní zkoušce, jenž uzavřela první polovinu mistrovského sprintu, Pavel Červenka s Janem Krečmanem dosáhli celkově dvanáctý nejlepší čas a pátý v klasifikaci skupiny. To sice dvojici v průběžném pořadí odsunulo na třetí místo v hodnocení produkčních vozů a devátou pozici celkově, ale v šampionátu posádka na dva body snížila svoji ztrátu na páté místo absolutně a zachovala si vedoucí postavení ve skupině.
 
 „Protože se na nás ve výsledcích tlačili dva domácí soupeři, z  nichž jeden měl navíc k dispozici výkonnější techniku, dalo se předpokládat, že v soutěži neudržíme absolutně sedmé místo a stejně tak druhou pozici ve skupině,“ řekl Krečman. „Jeli jsme stále ve vysokém tempu. Možná jsme mohli být trochu rychlejší na šotolinovém úseku na jedné z rychlostních zkoušek, ale Pavel nechtěl jít přes hranu a riskovat,“ sdělil dále spolujezdec a dodal: „Určitě nejsme výsledkem zklamáni, naopak. Potěšil nás další solidní bodový příděl.“
 
tisk info
KLap

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose