www.car.cz
 

WTCC : Rydell a Monteiro se SEATy opět zlatí
     15.7.2008 08:37 - tisková zpráva


DVĚ VÍTĚZSTVÍ, JEDNO DRUHÉ A JEDNO TŘETÍ MÍSTO

Rickard Rydell a Tiago Monteiro zvítězili ve dvou závodech letošního šestého víkendu šampionátu World Touring Car Championship, který se konal na portugalském okruhu Estoril o uplynulém víkendu. Jezdci SEATu obsadili obě první místa a navíc Yvan Muller dojel v závodech třetí, resp. druhý. Tyto výsledky upevnily pozice tří jezdců SEATu v čele absolutního pořadí šampionátu WTCC a zvýšily náskok SEATu v pořadí značek.

V prvním i druhém závodě museli jezdci týmu SEAT Sport tvrdě bojovat o vítězství, když jim jejich soupeři byli po celou dobu v patách. Rydell si v prvním závodě vytvořil sekundový náskok před Larinim (Chevrolet), Monteiro musel předjet Porteira (BMW), který jej ale těsně pronásledoval téměř do konce závodu, kdy byl předjet Mullerem a Priaulxem (BMW), kteří byli méně než tři desetiny sekundy pozadu.

Muller protnul cílovou rovinku druhého závodu se svým SEATem Leon TDI jako druhý, což pro značku znamenalo, že v závodě letos potřetí (po Brazílii a Mexiku) obsadila první dvě místa.

Jordi Gené sbíral body i po výborném prvním závodě, po tvrdém souboji s Robertem Huffem (Chevrolet) a Andym Priaulxem (BMW), takže získal cenné body pro umístění v průběžném pořadí šampionátu. Bez bodů tentokrát dojel stále vedoucí jezdec šampionátu Gabriele Tarquini. Radost SEATu udělal taky Pierre Yves Corthals, který získal v prvním závodě trofej mezi nezávislými jezdci.

Tiago Monteiro (SEAT León TDI, st. číslo 18), v závodech sedmý a první, po závodě řekl: „Byl to fantastický víkend a velmi speciální pro mne. Po vítězství v Mexiku jsem měl několik průměrných výsledků. Chtěl bych poděkovat lidem z týmu za jejich pomoc a skvělou práci. Oni mně a celému týmu umožnili dosáhnout tohoto mimořádného výsledku v Estorilu – Rickardova prvního místa, mého vítězství a dvou Yvanových umístění na stupních vítězů. Jsem velmi spokojený.”

Sedmý letošní závodní víkend se uskuteční ve Velké Británii, na okruhu v Brands Hatch 26. až 27. července 2008.



2008 FIA World Touring Car Championship – Pořadí po 12 závodech

Pořadí značek
1. SEAT 172 body
2. BMW 135 bodů
3. Chevrolet 115 bodů

Pořadí jezdců
1. Gabriele Tarquini (SEAT) 58 bodů
2. Yvan Muller (SEAT) 57 bodů
3. Rickard Rydell (SEAT) 48 bodů
4. Andy Priaulx (BMW) 43 body
5. Rickard Huff (Chevrolet) 36 bodů
6. Jordi Gené (SEAT) 34 bodů

 

PR


 
 
Fotogalerie:   WTCC Brno 2008 objektivem Zdenka Strnada

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose