www.car.cz
 

Iveco oznámilo uvedení dieselovo-elektrického hybridu
     17.7.2008 10:05 - tisková zpráva


Iveco představilo dieselovo elektrický hybrid modelu Daily

Iveco ve čtvrtek 10. července 2008 oznámilo uvedení dieselovo-elektrického hybridu dodávky Daily, které rozšíří flotilu společnosti FedEx Express, světového lídra na poli expresní letecké přepravy, v italském Miláně a Turínu.

Symbolické předání klíčků od vozů se konalo v Miláně na pozadí monumentálního Palazzo Marino. Akce se zúčastnil Paolo Monferino, výkonný ředitel Iveco, který slavnostně předal klíčky Johnu Formisanovi, viceprezidentovi pro světová vozidla společnosti FedEx Express. Na akci byl přítomen i vládní zmocněnec pro mobilitu, dopravu a životní prostředí Milána Edoardo Croci.

Nejnovější generace hybridních technologií, již vyvinulo Iveco a představilo na Rai Motor Show v Amsterdamu vloni v říjnu, umožňuje až 30 % úsporu paliva v městském provozu včetně odpovídající redukce emisí CO2 oproti standardním vozidlům, čehož je docíleno chytrými kontrolními a řídícími systémy jako je Stop & Start, přepojení na elektrický modul a obnovení energie vynaložené na brzdění.

Flotila deseti hybridních vozů Daily, jež byly uvedeny do provozu na městských komunikacích v Miláně a Turíně, jsou primárně určeny k úspoře dieselového paliva kolem 6 000 litrů, s odpovídajícím snížením hodnot CO2 kolem 15 tun v porovnání s vozidly na běžná paliva.

„Iveco,“ říká Paolo Monferino: „je předurčeno k rozvoji těchto technologií a naše další kroky povedou k industrializaci výroby, tak aby tyto vozy byly cenově dostupnější pro naše zákazníky. Abychom mohli reagovat na rostoucí poptávku našich zákazníků, Iveco představí žádanou technologii pro veřejnost na konci roku 2009.“

„Tato investice demonstruje dlouhodobý záměr společnosti FedEx pomáhat v dalším rozvoji hybridních elektrických vozidel napříč zeměkoulí, a dokazuje, že tato technologie má komerční využití,“ říká John Formisano, viceprezident pro světová vozidla společnosti FedEx Express.

Navíc dodávky Iveco prokázaly, že jsou z důvodu jejich variability ideální pro komerční použití ve městech. Kurýři společnosti FedEx ocenili školení, které pro ně připravilo Iveco, jež jim ukázalo jednotlivé funkcionality vozu a jednoduchost používání hybridního pohonu vozů Daily.

Testovací fáze těchto vozů v Miláně je zatím v počátcích pro společnost FedEx, která aktivně s Iveco spolupracuje na vývoji této nové technologie.


Iveco
Automobilka Iveco navrhuje, vyrábí a prodává širokou řadu lehkých, středních a těžkých užitkových vozů, off-road nákladních vozů, městských i meziměstských autobusů a speciálních vozů určených k hašení požárů, na jízdy mimo cesty a silnice, pro civilní obranu a ochranu obyvatel.

Společnost Iveco zaměstnává přes 26 000 lidí a provozuje 27 výrobních jednotek v 16 zemích na světě. Při výrobě svých vozů používá vynikající technologie vyvíjené v pěti výzkumných centrech. Kromě Evropy jsou továrny společnosti také v Číně, Rusku, Turecku, Austrálii, Argentině, Brazílii a Jižní Africe. Technickou podporu kdekoli na světě, kde pracují vozy Iveco, zaručuje více než 4 600 servisních míst ve více než 100 zemích.

Praha, 16. července 2008

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Dieselo elektrický hybrid modelu Daily, foto Iveco

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose