www.car.cz
 

Petr Pilát má příležitost ukázat své nejlepší triky po boku světové elity v Madridu.
     17.7.2008 10:15 - tisková zpráva


PETR PILÁT NA RED BULL X-FIGHTERS

Ve 14 letech jako nejmladší člověk planety předvedl bouřícímu davu na své motorce salto vzad. Nyní po třech letech stojí před dalším mezníkem. Získal totiž příležitost ukázat své nejlepší triky po boku světové elity v Madridu.

Jak si poradí nejmladší účastník závodu z České republiky se španělskou arénou pro býčí zápasy? Zúčastnit se série závodů Red Bull X-Fighters je snem každého jezdce freestyle motokrosu a na vrcholu všech zastávek stojí již posedmé aréna Las Ventas. Petr „Pilník“ Pilát se již letos zúčastnil Red Bull X-Fighters v Mexiku.

Skákat ve vroucím kotli uprostřed 45 000 diváků pro něj byla obrovská zkušenost a zážitek. Boj o vítězství v madridské aréně je však pro talentovaného českého mladíka snem stávajícím se skutečností.

Petr Pilát ve svých sedmnácti letech patří již několik sezón k předním domácím jezdcům FMX. Díky podpoře svého táty, dříve aktivního motokrosového jezdce, se může věnovat této disciplíně na sto procent. Vyrůstá pod dohledem legendárního Petra Kuchaře, který ho do světa FMX přivedl jako velkou naději, a stojí při něm po celou dobu jeho profesního růstu.

Pilník se již zúčastnil mnoha domácích i zahraničních závodů a exhibic a právě úzký kontakt s evropskou a světovou FMX špičkou je pro jeho vývoj nejdůležitější. V roce 2007 strávil Petr několik dní u fenomenálního Travise Pastrany, který jej považuje za nadprůměrně nadaného a poctivého jezdce.

„Petr má talent a chuť něco dokázat. Když mu půjde karta, může během pár let patřit k naprosté elitě,“ zhodnotil Travis Petrovy vyhlídky. A nováček nyní opět vyzývá nejlepších jedenáct jezdců jako je Robbie Maddison, Dany Torres či Mat Rebeaud na vrcholný souboj. Honba může začít.

Výsledky ze závodu na www.redbullxfighters.com  
Přímý přenos v pátek 18.7. na Galaxii Sport ve 21:30 a záznam na TV Nova v 23:50.

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Petr Pilát , freestyle 2008

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose