www.car.cz
 

Lumír Firla by na Kopné už konečně chtěl získat body
     17.7.2008 10:21 - tisková zpráva


Po více než měsíční pauze od minulého klání v Tišnově zaburácí motory účastníků letošního Mistrovství ČR ve sprintrally v okolí Slušovic, kde na posádky čeká již XVI. ročník populárního Rallysprintu Kopná. Nejoblíbenější český sprint pravidelně láká na svůj start mimořádně zajímavé startovní pole, které mohou valašským organizátorům leckteří pořadatelé ostatních českých podniků jen závidět.

Mezi jezdci, jež se v sobotu ráno vydají na trať tohoto mimořádně náročného závodu, nebude chybět ani orlovský Lumír Firla, který se na Kopné pokusí vylepšit letošní dosud nepříliš úspěšnou bilanci tří startů bez bodového zisku. V této sezóně poprvé však nebude na startu stát se svým tradičním spolujezdcem Pavlem Švajdou, nýbrž s mladým „mitfárou“ Pavlem Dreslerem.

Rallysprint Kopná je pro Lumíra Firlu již několik let jednou z nejoblíbenějších soutěží sprintového seriálu a po boku tišnovské rally je jediným podnikem, na kterém Lumír při všech svých dosud odjetých sezónách v rally startoval. V roce 2005 zde se Seatem Cordoba WRC poprvé dokázal dojet do cíle v první desítce absolutního pořadí a velice dobré časy se mu dařilo zajíždět i v dalších dvou ročnících, kdy vytáhl do boje produkční vůz Mitsubishi Lancer.

V roce 2006 sice s Evo šestkou musel kvůli havárii na poslední rychlostní zkoušce závod předčasně opustit, loni si však již za volantem modernější Evo sedmičky přijel na cílovou rampu pro výborné čtvrté místo celkově a třetí ve skupině N: „Pravdou je, že se mi rychlostní zkoušky na Valašsku vždycky moc líbily a Kopná mi pokaždé seděla. Více než výkon vozu tu rozhoduje um jezdce a souhra soutěžní posádky,“ chválí tratě slušovické soutěže reprezentant stáje Eurostroj Rallye Team v AČR.

„Samozřejmě bych byl moc rád, kdyby se mi na Kopné podařilo prolomit letošní smolnou sérii bez bodového zisku v absolutním pořadí, ale žádné cíle se mi dávat nechce. Zklamání už bylo letos hodně a velmi špatně se mi odhaduje, jak vysoko můžeme být. Fanouškům však můžu slíbit, že pro případné dobré umístění udělám maximum,“ tvrdí odhodlaně Lumír, který na trať Kopné vyrazí s novým spolujezdcem.

Start Pavla Dreslera na pravé sedačce lze však zatím brát jen jako jednorázovou zkoušku, jejíž výsledek teprve určí, zda bude mít tato spolupráce nějaké další pokračování. „V blízkosti mého bydliště jsme si už zkoušeli cvičně napsat jednu rychlostní zkoušku a v komunikaci v autě, ani v tvorbě rozpisu jsem nezaznamenal žádný problém. Na spolupráci s Pavlem jsem zvědavý a těším se na ni,“ uzavřel náš rozhovor Lumír.

Posádka Lumír Firla – Pavel Dresler vyrazí na trať letošního Impromat Rallysprintu Kopná se startovním číslem 19 a čeká na ni 175 km dlouhá trať, protkaná devíti mimořádně náročnými rychlostními zkouškami o délce více než 75 km. Vítěz rally by měl být znám v sobotu v 15:15 hodin, na kdy je naplánován příjezd první posádky do cíle soutěže. 

Jiří Dokulil, ftr-media

PR


 
 
Fotogalerie:   Sraz veteránů v Kaplici 2008 objektivem Miloše Jenčíka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose