www.car.cz
 

Na startu Hungarian Baja se objeví také letošní leader Katařan Nasser Al Attiyah
     17.7.2008 10:31 - tisková zpráva


Nasser Al Attiyah startuje na MMČR

Letošní Hungarian Baja bude patrně nejlépe obsazenou soutěží , která se kdy započítávala do MMČR v cross country rally. Tatosoutěž je dalším pokračováním letošního seriálu českého mistrovství.

Tradičně na konci srpna se jede v okolí Veszprému soutěž , která je již čtyři roky součástí MMČR v cross country rally. Během tohoto čtyřletého období tato soutěž postoupila do druhého nejvyššího světového seriálu, kterým je International bajas FIA. 21. – 14. srpna se tak rozjede jedna z nejvýznamějších soutěží, která bude mít 542 ostrých kilometrů, při celkové délce 860 km.

Na startu se objeví také letošní leader tohoto seríálu, Katařan Nasser Al Attiyah, který se letos v Maďarsku představí již podruhé. Ve stejné lokalitě totiž startoval již v dubnu na první Central Europa Rally, započítávané do Dakar série. Ve Veszprému se kromě něj představí celý tovární team X-Raid ve složení Al Attiyah, Saby a Chicherit.

Neměli by chybět další pravidelní účastníci seriálu - Van Dijen, Gadasin, Blasques, Kis , Pálikk, Sousa a spousta dalších. Na start se postaví také náš Miroslav Zapletal, který zde v loňském roce, s vozem Mitsubishi L200 Strakar zvítězil v absolutním pořadí a nesmazatelně se tak zapsal do historie soutěže.

Do Maďarska se také vypraví všichni aktivní jezdci, kteří se účastní MMČR (jedná se o jezdce z Česka, Slovenska, Polska a Maďarska) jedoucí v kategoriích automobilů a qvadů. Hungarian baja 2008 je započítávána v Bajas cup FIA, Maďarském mistrovství, Českém mistrovství v CCR a Slovenském poháru v CCR - jež jsou vypsány pro automobily.

Quvady jedou evropské mistrovství, Maďarské a České mistrovství a slovenský pohár. Motocykly se započítávají do evropského poháru. V kategorii open odstartuje i několik kamiónů.

Po letošní Central Europa Rally to bude další top podnik tohoto motoristického odvětví jedoucí se na Maďarském území.

Info na www.hungarianbaja.com   a rally-raid.eu


Marek Chytka
PR


 
 
Fotogalerie:   ME Autocross Nová Paka 2008, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose