www.car.cz
 

Martin Prokop ladí formu v Estonsku
     18.7.2008 10:33 - tisková zpráva


Závěr několikatýdenní pauzy v kalendáři mistrovství světa využije Jipocar Racing Team ke startu na soutěži estonského mistrovství. V konkurenci převážně místních posádek půjde pro českou dvojici zejména o přípravu na blížící se Finskou rallye.

"Přestávku jsme využili spíše k nabírání kondice. Snažil jsem se po závodní stránce vypnout a přijít na jiné myšlenky. O to větší by teď měla být chuť do závodů," vrací se Martin k závodní odmlce. Na start této pobaltské soutěže se Martin Prokop s Janem Tománkem postaví s C2, která bude po závodech pokračovat několik set kilometrů severně, do dějiště Finské rallye. Finsko bude hostit účastníky světového šampionátu v rallye na přelomu července a srpna.

"Estonsko jsme měli v plánu již několik let, jelikož je to soutěž charakterem hodně podobná Finské rallye. Svou délkou je ideální pro test a dá se v jejím průběhu spoustu věcí odzkoušet. Tím, že je atmosféra je uvolněnější, člověk nemusí příliš přemýšlet o výsledku. Jedinou nevýhodou je vzdálenost do Pobaltí, je to pořádný kus cesty. Ještě, že můžeme následně nechat auto pokračovat dál do Finska."

"O samotné soutěži příliš informací nemáme, pro nás to bude velká zkušenost. Zárukou kvality soutěže je pro nás ale Urmo Aava s jeho spolujezdcem, kteří nás pozvali a pojedou zde s továrním citroenem stejně jako Rautenbach.

O konkurenci jsem se jinak příliš nezajímal, ale jak už to tak bývá, určitě se objeví nějací rychlí místní jezdci. Zajímavé srovnání pro nás bude s Kosciuszkem. Co se trati týká, ty budou hodně rychlé se spoustou skoků. Na to se těším,"čí svá očekávání jihlavský jezdec.

Program South Estonian Rally je rozložen do dvou dnů. V pátek 18.července je na programu start, soutěž vyvrcholí v sobotu v odpoledních hodinách.

 

Jipocar Racing

www.martinprokop.com

 


 
 
Fotogalerie:   Martin Prokop - JWRC na Sardinii 2008, foto týmu I. Nesrovnal

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose