www.car.cz
 

Barumka: Letošní rekord 17 vozů S2000 při IRC by ve Zlíně mohl být překonán !!
     24.7.2008 12:40 - tisková zpráva


Tisková konference k Barum Rally Zlín 2008

22. července 2008, magistrát města Zlína

 

Přítomní:

Miloslav Regner, ředitel Barum Rally Zlín

Bc. Roman Ordelt, tiskový mluvčí Barum Rally Zlín

Mgr. Patrik Kamas, tiskový mluvčí Zlínského kraje

Karel Jankovič, zástupce statutárního města Zlína

Pavel Valoušek, jezdec

Jan Jelínek, jezdec

Antonín Tlusťák, jezdec

 

        

Přesně měsíc před startem Barum Rally Zlín, proběhla ve Zlíně tisková konference. Barumka se letos pojede jako součást seriálu FIA Mistrovství Evropy jezdců v rally (ERC), Intercontinental Rally Challenge (IRC) a Mediasport Mezinárodní mistrovství České republiky v rally (MMČR 2008). Stejně jako loni, i letos je výraznou mediální podporou televizní stanice Eurosport.

        

Po úvodním slově Romana Ordelta se ke slovu dostal ředitel rally. Ten se zabýval především postupem rally směrem vzhůru. Mimo to se zabýval i rally z pohledu fanouška. Zlínský kraj, potažmo město Zlín, je centrem rally u nás. Město a jeho široké okolí se těší ze zvýšeného turistického ruchu nejen kulturně, ale i ekonomicky. Fanoušek Zlína, cituji ředitele Regnera, se „Těší na vůni benzinu v ulicích Zlína“.

 

Mgr. Kamas se jako tiskový mluvčí kraje zabýval spoluprácí kraje s ředitelstvím rally, především „zapůjčením“ budovy 21 pro PRESS centrum a ředitelství rally. Dále hovořil spíše o propagaci kraje z kulturního a ekonomického hlediska.

 

Později se řeč přesunula ke startovnímu poli Barumky. Oproti jiným podnikům IRC (Madeira – 17 vozů S2000) ředitelství očekává, že toto číslo bude překonáno. Miloslav Regner se nechtěl zabývat konkrétními jmény, ale nakonec přece jen vyzradil jména, která mu poskytly ubytovací centra. Po rezervaci se ze zahraničí ohlíželi jména, jako jsou například Isik (TUR), Tóth (H), Bútor (H), Viana (FRA), Adam (A), Suba (H). Z českých jezdců svoji  účast potvrdili například Barvík, Pech a další (tisková informace č. 10).

 

Tratě jsou fyzicky dokončené, čeká se pouze na razítka úředníků, proto doposud nejsou zveřejněny. Dojde ke zmenšení přejezdů přeskládáním rychlostních zkoušek až o 100 km. Rally se tak stane flexibilnější a nemělo by docházet k problémům při přejezdech. Ředitelství dostalo výjimku z FIA, a díky tomu budou jezdci muset ujet 76 km bez servisu, což vede ke ztížení trati.  Jezdci by tedy měli závodit pouze na trati, nikoli jako loni, například ve Zlíně.

 

Servis bude letos o třetinu větší, na stejném místě. Loni prý na poslední chvíli vyjíždělo z areálu Barum několik desítek kamionů. Tomu se pravděpodobně závod nevyhne ani letos. Tím, že nikde jinde v okolí není k dispozici větší plocha pro servis, padlo jasné rozhodnutí pro areál Barum.

 

Shakedown se pojeden na RZ mezi Hvozdnou a Slušovicemi. Servis bude přesunut do Slušovic.

 

K řeči se dostali i jezdci. První z nich byl Pavel Valoušek, který je v součastnosti na třetím místě za Krestou a Pechem. Konstatoval, že je možné pohlížet na překonání Václava Pecha. Antonín Tlusťák oznámil, že po Barumce už doma pravděpodobně nebude startovat a že se rozhoduje mezi Řeckem a Itálií.

 

Honza Jelínek uvítal návrat jezdců ze světa, konkrétně Kresty. Vrátil se k rallysprintu Kopná, kde vinou techniky a cesty mezi stromy, dojel až na pátém místě. I přesto byl velmi spokojen se zajetým výsledkem.

 

Na závěr byla zmíněna stránka http://www.rally-erc.com/article_list.php kterou spravují lidé ze Zlína. Po vyčerpávající řeči ze strany ředitelství a Zlínského kraje, nebylo otázek, a proto byla tisková konference ukončena.

 

 

 

Zpracoval

Martin (Budgie) Blahák

emk&partneRS


 
 
Fotogalerie:   Konečně : limusína značky Škoda, foto archiv

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose