www.car.cz
 

Nový Opel Insignia: Atraktivní model nyní i za atraktivní cenu
     24.7.2008 09:25 - tisková zpráva


          22 700 EUR: Základní cena dobře vybaveného modelu Insignia v Německu

          Široká škála inovativních prvků: Kamerový systém „Opel Eye“, ergonomická sedadla...

          Mimořádně malý pokles hodnoty zvýhodňuje nákup na leasing

 

V úterý 22. července se na autosalonu British International Motor Show v Londýně oficiálně představil nový Opel Insignia – a při této příležitosti Opel oznámil i základní ceny tohoto atraktivního modelu. I když svým designem, zpracováním a vyspělými technologiemi se Insignia řadí na samý vrchol své třídy, její cena je v rámci daného segmentu mimořádně konkurenceschopná:

 

Základní cena čtyřdveřového sedanu Insignia se zážehovým motorem 1.6 16V ECOTEC o výkonu 115 k činí jen 22 700 EUR!

 

V porovnání s konkurencí jsou velmi lákavé i vznětové modely – na německém trhu „startuje“ Insignia 2.0 CDTI/110 k na ceně 24 300 EUR. Přitom standardní výbava už základního modelu obsahuje mj. klimatizaci, autorádio s CD přehrávačem, palubní počítač, elektricky výškově nastavitelné sedadlo řidiče, stabilizační systém ESP nebo protiprokluzové zařízení TC.

 

Nový Opel Insignia je charakteristický výrazným, dynamickým jazykem a novými technologiemi, které zvyšují především bezpečnost jízdy, její dynamiku a cestovní komfort. Mezi nejzajímavější prvky modelu Insignia patří např. kamerový systém „Opel Eye“, který registruje dopravní značky a dokáže řidiče upozornit i na nežádoucí vyjetí z jízdního pruhu.

 

Adaptivní světlomety AFL nové generace pracují v devíti různých režimech, takže se dokonale přizpůsobí každé situaci a okolním podmínkám. Velmi příjemná jsou i dokonale ergonomická sportovní sedadla nebo vyhřívané ostřikovače čelního skla „Hot Shot“.

 

Nový Opel Insignia se představuje s širokou škálou sedmi motorů, které všechny plní limity emisní normy Euro 5 a jež jsou všechny propojeny se šestistupňovými převodovkami. Čtveřice zážehových motorů pokrývá výkonové spektrum od 115 k do 260 k. Vznětový čtyřválec 2.0 CDTI se dodává ve třech výkonových verzích od 110 k do 160 k.

 

Všechny pohonné jednotky patří k nejhospodárnějším ve svých třídách a produkují jen minimální množství CO2. Velkou předností nové Insignie je její špičkový podvozek FlexRide, zákazníci si budou moci vybírat mezi verzemi s pohonem pouze předních, nebo všech čtyř kol systému Adaptive 4X4.

 

Vedle základního provedení se nová Insignie bude nabízet ve vyšších výbavových verzích Edition, Sport a Cosmo. První modely Opel Insignia se u německých dealerů objeví koncem tohoto roku.

 

Renomovaná agentura „bähr & fess forecasts GmbH“, která se zaměřuje na zjišťování ztráty hodnoty automobilů, předpovídá Opelu Insignia jen velmi pomalé snižování prodejní ceny jako ojetého vozu. Experti agentury předpovídají, že po třech letech provozu se Opel Insignia bude prodávat asi za 60 procent původní hodnoty, což je velmi zajímavá informace pro zákazníky, kteří si pořizují své vozy na leasing a pro tzv. flotilové zákazníky.

 

 

 PR


 
 
Fotogalerie:   MM Racing s novými tvářemi a s bronzy v Assenu 2008, foto týmu Karel Kubeš

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose