www.car.cz
 

Barumka 2008: Konkurence nabídne až dvě desítky vozů S 2000 !!
     24.7.2008 16:01 - tisková zpráva


Ředitel Regner: Vyhrát může dvacet jezdců, tak kvalitní bude konkurence

Do uzávěrky přihlášek 38. ročníku Barum rally Zlín zbývá ještě více než týden, přesto se už rýsuje hvězdné obsazení na technickém i jezdeckém poli. Na trati soutěže by se mohlo objevit na dvě desítky vozů kategorie Super 2000, za jejichž volanty by měla sedět evropská soutěžní elita.

„Spousta lidí hořekovala nad tím, že když zmizely z tratí Barum rally Zlín vozy specifikace WRC, ztratila soutěž na kvalitě. I když tu před pěti lety sice závodilo dvacet těchto automobilů, počet špičkových pilotů, kteří je řídili, se dal spočítat na prstech jedné ruky. Letos bude ve vozech kategorie Super 2000 sedět domácí i evropská extratřída,“ vysvětlil ředitel soutěže Miloslav Regner, proč hovoří o nadcházející rally jako o nejlépe obsazené v historii.

Zatímco v předchozích letech bylo jednoduché tipovat, kdo bude bojovat o vítězství, letošní ročník soutěže nemá jednoznačného favorita. „Vyhrát může dvacet jezdců, tak kvalitní bude konkurence,“ liboval si ředitel rally. „Do první desítky se klidně může dostat kterákoli z padesáti posádek.“

Přestože se řada pilotů hlásí až během posledního týdne před uzávěrkou, už nyní je jisté, že z domácí špičky nebude chybět loňský vítěz Roman Kresta, který je v čele průběžné klasifikace Medisport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally, ani druhý Václav Pech a třetí jezdec domácího šampionátu Pavel Valoušek. „Jedeme zatím nejpovedenější sezonu, proto věříme, že se nám na Barumce podaří navázat na dosavadní výsledky,“ podotkl Valoušek na úterní tiskové konferenci ve Zlíně.

„Chtěli bychom si udržet průběžné třetí místo v absolutní klasifikaci a případně ještě potrápit Vaška Pecha, který je před námi.“ Valoušek však zatím neví, s jakým vozem bude na Barum rally Zlín startovat. Proto je jedním z jezdců, který s přihláškou čeká na poslední chvíli. Jako jeden ze čtyřiadvaceti tuzemských pilotů by rád jel s továrním Peugeotem 207 S2000 elitního belgického týmu Kronos. Cílem projektu je umožnit talentovaným jezdcům zapojit se v domácím prostředí do soutěže IRC.

„Kdo bude vybrán, bude jasné na konci týdne. Víme jen, že už byl proveden užší výběr pěti posádek, ale jména zůstala utajena,“ prozradil otrokovický Pavel Valoušek.

Oproti minulým letům dojde letos ke změnám v zažitém časovém harmonogramu rally. Shakedown se uskuteční v pátek dopoledne. Oblíbená úvodní divácká Super rychlostní zkouška odstartuje tentýž den v 21 hodin, ovšem v sobotu si posádky i diváci budou moci na rozdíl od minulých let přispat. „Zkrátili jsme soutěž na přejezdech mezi rychlostními zkouškami asi o sto kilometrů, což nám dovolilo posunout start sobotní etapy až na devátou hodinu,“ vysvětlil Miloslav Regner.



Ve Zlíně 22. července 2008 Drahomír KVASNIČKA
tiskové středisko


 
 
Fotogalerie:   WTCC atd. Estoril 2008 podruhé, foto Zdeněk Strnad

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose