www.car.cz
 

Okruhové mistrovství jede o víkendu na rovinkách u Poznaně
     24.7.2008 17:42 - Vladimír Rožánek


Polský okruh o Poznaně byl a je po dlouhá léta jediný stabilním okruhem v Polsku, na kterém se mohou pořádat mezinárodní závody automobilů. Na některé naše jezdce tak čeká velmi zajímavý závod na neznámé trati.

 

S představováním v jezdců, kteří se přihlásili na tento zahraniční závod začneme s nejméně obsazenou kubatůrou divize 4, neboli plechových aut do 1400ccm3. Tam se přihlásily jen 4 vozy a mimo Čecha Blažka s VW Polo, pojedou ještě Slováci Kočí, Lednár a Molnár na Fábiích. Lepší situace nás čeká v kubatůře do 2000ccm3.  

Miroslav Forman na Audi A4 ST zde má za soupeře například Zdeňka Dudu s Cliem, Martina Sedláka s K-1 Attackem, Marka Ďurovkina s další A4 ST, Vladimíra Ostaševského s Cliem, ale také Alenu Savkaničovou a Maťo Konopku s Fábií. Velmi početné zastoupení mají domácí Poláci, ze kterých jistě pozlobí Bielinski s Kia Ceed, Ruzskowski s BMW, nebo Maďar Nyitray na Peugeotu 306.

 

Divize 4 nad 2000ccm3 přivítá, jak superrychlé vozy specifikace DTM, tak i Antonína Herbecka s Pagani Zonda, či Roberta Šenkýře na BMW M3, který však díky havárii druhého vozu na slovenské Babě, musel druhý stájový vůz na poslední chvíli odhlásit. Velmi vysoko tak mohou pomýšlet Suchý, Kačírek a Kusín s BMW M3 GTR. Vyhrát může i Jan Vonka s vozem Porsche, kterému se vydařil závod v Mostě. Z Poláků nebudou v Poznani chybět Adam a Marcin Gladysz na VW Jetta a VW Golf, Krzystof Kias na Hondě Civic, nebo Karolina Czapka s Renaultem Megane.

 

V divizi 3, neboli Národní formuli 1400, se sejde poměrně malý počet startujících, když v přihlášených jezdcích figurovalo jen 10 aut. Mezi nimi však uvidíme opět zajímavé souboje, protože do Polska zamíří Lešínský, Chabr, Loukota, Procházka, skokan Janda a mladíci Čermák, Spěváček a také Zbyněk Passer.

 

Formulová divize 2 se představí po boku slavnější Interserie a polské Formule Supersport. Ve startovní listině tak kromě polských stálic – M.Gilla a M.Kochanského uvidíme i jejich kolegy Gradowského, Jankowského, Slawského a také Slováka Nikolase Kvasaje s Dallarou F394 Alfa Romeo. Z našich se představí Palmi, Horák a Tlustý na formulích Renault a pole doplní Marinšek a Habjanem na ADAC BMW Junior. Z německých pilotů Interserie přijede velký favorit Conrad s formulí Renault a také Maďar Ratkai s Coloni Nissan. Chystá se také pokus o nový rekord trati, který drží Milavec z Rakouska na stroji Lola F3000 Cosworth 3,5ltr., ale nyní se pokusí poopravit tabulky s Dallarou Nissan V6, ovšem mimo klasifikaci MMČR D2, ve které mohou startovat pouze vozy do 2000ccm3.

 

Víkendové závody v Poznani ukáží, jak dokáže být pro naše jezdce nebezpečná zahraniční konkurence, hlavně pak ve formulových závodech.

 

Vláďa Rožánek

MMČR na okruzích 2008


 
 
Fotogalerie:   Baba 2008 a šrot z BMW týmu Roberta Šenkýře, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose