www.car.cz
 

Na Nürburgringu Janák potrénoval dobře, pak se pokazil
     26.7.2008 21:59 - tisková zpráva


Na Nürburgringu se dnes rozdělí startovní pozice

První závodní den na německém okruhu Nürburgring provázelo slunečné a teplé počasí, jenž dalo tréninkovému dnu tu správnou atmosféru. Jiřímu Janákovi se v prvním volném tréninku ze začátku dařilo, místo v první trojce se mu však nepodařilo udržet do konce.

 „První trénink rozhodně nebyl špatný, protože jsem se celou dobu pohyboval na 3.místě, ale v posledních pěti minutách dala konkurence lepší obutí a já se tím propadl na 9. místo.

Časy v jednotlivých sektorech byly naprosto srovnatelné se špičkou pole, a tak jsem měl na druhý volný trénink slibné vyhlídky. Ten se také zpočátku vyvíjel dobře, kdy jsem byl kolem 6. místa. V druhé části všichni přezuli na nové pneu a dokázali se zrychlit mnohem více než já. Propadnul jsem se tak na 12. místo. Byl to totiž zvláštní paradox, ale auto fungovalo lépe na starých pneu než na nových. Sice jsem zajel o 0,4 desetiny rychlejší čas, ale nové pneumatiky dělají normálně kolem 1 sekundy.“

Dnes Jirku čeká kvalifikace, která opět může rozhodnout o výsledku. Údaje z tréninků proto sehrají velice důležitou roli. „Na dnešní kvalifikaci budeme muset přizpůsobit nastavení vozu novým pneumatikám a tím auto udělat mnohem agresivnější v zatáčkách,“ dodal český závodník, kterého dnes kromě povinností na trati čeká i další úkol.

Německé závody jsou tradičně kláním, která si nenechávají ujít ani sponzoři týmu Schnabl Engineering. Jirku a jeho týmového kolegu Hannesa Plesse proto čeká den strávený představováním auta a taxi jízdami

Druhá část kvalifikace Jirkovi nevyšla   26.07.2008

Dnešní kvalifikační den nenaplnil ani nejmenší Jirkova očekávání. V její první části se sice dostal na desátou pozici a tedy mezi nejrychlejší patnáctku, která se utkává i ve druhé části, na větší úspěch však nedosáhl. Ani výměnou pneumatik nestačil na rychlejší soupeře a značně na ně ztrácel.

„Je možné, že jsme na druhou část kvalifikace obdrželi špatné pneumatiky, protože auto bylo naprosto nezvladatelné. Ztrácel jsem mnohem více než v první části a nebyl jsem schopen v zatáčkách za žádnou cenu zrychlit. Startovat tak budu z patnáctého místa, což mě rozhodně netěší,“ poznamenal Jirka.

Závod je na programu zítra v 13:25. Zda se Jirkovi podaří vybojovat body navzdory nepříznivé startovní pozici, můžete sledovat v přímém přenosu na programu Sport5.

 PR

 

www.jiri-janak.com

 


 
 
Fotogalerie:   WTCC atd. Estoril 2008 podruhé, foto Zdeněk Strnad

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose