www.car.cz
 

V Mostě se konal velký motocyklový podnik UEM Alpe Adria Championship 2008
     27.7.2008 22:18 - tisková zpráva


motocyklový víkend nejvyšší úrovně

 

UEM Alpe Adria Championship 2008

 

RC Motorcycles 25. – 27. července se na Autodromu Most konal velký motocyklový podnik pod názvem UEM Alpe Adria Championship 2008. Přinesl mnoho napínavých soubojů motocyklových špiček z celé Evropy, v nichž významně bodovali i domácí jezdci. Rakušan Andreas Meklau podle očekávání několikrát za sebou překonal traťový rekord a snížil jeho hodnotu o celé dvě sekundy.

 

Meklau posunul hodnotu nejrychlejšího mosteckého kola na motocyklu poprvé v sobotní dopolední kvalifikaci litrových Stocksportů a vzápětí nato i na Superbiku Suzuki. V odpoledním druhém měřeném tréninku superbiků čas ještě vylepšil a korunu všemu nasadil v nedělním hlavním závodě, který vyhrál.

 

Ve druhém okruhu třináctikolové bitvy totiž zajel čas 1 minuta a 37,213 sekundy. To znamená průměrnou rychlost přes 156 kilometrů v hodině! „Ano, věděl jsem, že se to ode mne očekává a myslím, že jsem ta očekávání splnil,“ připustil v boxu sympatický Rakušan.

 

„Novým povrchem se trať hodně zrychlila, obrubníky jsou perfektní a skvěle vedou ideální stopou. Ještě ty dvě poslední zatáčky a bude to dokonalé. I tak si ale myslím, že by se čas dal dostat i pod minutu a 37 sekund. Myslím, že se o to někdo pokusí,“ smál se Meklau. V závodě superbiků předvedl skvělý koncert při souboji se Srbem Milovanovičem, kterému dokonce na několik kol přepustil vedení, v cíli byl ale stejně první s náskokem skoro devíti sekund.

 

Třetí dojel Miloš Čihák (Suzuki). Ten byl tím pádem první v hodnocení českého mistrovství před  Markem Svobodou a Markem Káňou (oba Yamaha).

Litrové Stocksporty byly také jasnou záležitostí Meklaua, když vyhrál před Petrem Čermákem (Yamaha) a Davidem Juhaszem z Maďarska (Suzuki).  Hodnocení domácího mistrovství tak vyhrál Čermák před Kamilem Pragerem (Kawasaki) a Viktorem Nossem (Yamaha).

 

Opravdu pohledný byl závod šestistovkových Stocksportů. Po celých dvanáct kol sváděli tvrdý souboj náš Radek Rous (Yamaha) a maďarský jezdec Gabor Rizmayer (Suzuki). Rous v poslední zatáčce posledního kola dokázal triumfovat a v cíli byl první s náskokem 31 tisícin sekundy. Třetí skončil Václav Bittman (Yamaha). V českém mistrovství skončil třetí Tomáš Holubec (Yamaha).

 

Rous pak dominoval i v závodě kategorie Supersport, který vyhrál před Bostjanem Pintarem ze Slovinska (Yamaha) a Markétou Janákovou (Suzuki). Třetí v českém mistrovství skončil Jiří Brož (Kawasaki).

 

Kategorii 125 GP tradičně opanoval Ital Gabriele Gnani na stroji vlastní konstrukce přede Peterem Sebestyenem z Maďarska (Honda) a Karlem Peškem (Aprilia). Pořadí dalších v českém šampionátu zní: druhý Michal Prášek a třetí Karel Májek (oba Honda).

Jela se ještě kategorie 125 SP.

 

Tam vyhrál Chorvat Ivan Visak před Italem Nicholasem Marturiellem a Michalem Puškařem ze Slovenska (všichni Aprilia). Až na dalších místech pak dojeli účastníci domácího šampionátu Jiří Klejch (Aprilia), Tomáš Hlaváček (Cagiva) a Kamil Korizek (Aprilia).

 

„Byl to skutečně víkend s vysokou sportovní úrovní,“ zhodnotil podnik ředitel závodu bernard Ittner. „Přejímkou prošlo na tři sta jezdců. Padl traťový rekord a nemuseli jsme naštěstí řešit ani žádné incidenty. Samozřejmě, bylo několik pádů, ale vše se obešlo bez následků. Přálo nám i počasí a diváků také nebylo málo, napočítali jsme jich patnáct set. Mezinárodní Jury označila náš podnik za organizačně dokonale zvládnutý. Co si přát víc,“ řekl na závěr Ittner.

 

Za dva týdny se v Mostě roztočí rychlá kola nanovo. Ve dnech 8. až 10. srpna se zde pojede pokračování Mistrovství ČR v závodech automobilů na okruzích.

(27.7. 2008)

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Carbion AB Grand Prix ČR Brno 2007 - 125 ccm - od Jirky Navrkala

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose