www.car.cz
 

Pelhřimov se pojede potřetí jako Memoriál zde tragicky zesnulého Tomáše Vojtěcha
     1.8.2008 07:37 - tisková zpráva


Pelhřimovská rally se pojede potřetí jako Memoriál Tomáše Vojtěcha

Druhý ročník Rallye Pelhřimov v roce 2005 se zapsal do myslí příznivců automobilového soutěžního sportu černým písmem. Po organizační stránce výborně připravený podnik českého šampionátu v rallysprintech byl předčasně ukončen po tragické události, která se stala krátce po jedenácté hodině dopoledne. Psala se sobota 16. dubna 2005.

Jeden z nejlepších českých jezdců v rally Tomáš Vojtěch ztratil na rychlostní zkoušce číslo 4 Cerekev v obci Nová Cerekev vědomí, jeho Peugeot 206 WRC se startovním číslem 5 vyjel mimo silnici. Naštěstí zásluhou duchapřítomnosti slovenského spolujezdce Emila Horniačka se havárie obešla bez dalších tragických následků. Bohužel jednatřicetiletý liberecký jezdec navzdory okamžité lékařské pomoci na následky srdeční příhody zemřel.

Pelhřimovští pořadatelé odhalili na místě nešťastné události v předloňském červnu pomníček Tomáše Vojtěcha. „Pomníček je umístěn v místě, kde Tomáš ukončil svou poslední rally a zároveň i životní cestu. Loni jsme pomníček zásluhou městyse Nová Cerekev přemístili na nové důstojnější místo. Zároveň při pelhřimovské soutěži nebude nikomu přiděleno z úcty startovní číslo 5,“ uvedl Richard Gnojek, ředitel Rallye Pelhřimov.

Letošní V. CEBIA Rallye Pelhřimov 2008 se pojede v termínu 1. - 2. srpna opět jako Memoriál Tomáše Vojtěcha. Právě kolem pomníčku Tomáše Vojtěcha povede jedna z rychlostních zkoušek s názvem Nová Cerekev. Fanoušci motoristického sportu mohou u pomníčku uctít během pelhřimovské rally Tomášovu památku.


V Pelhřimově 31. července 2008 Roman ORDELT
tiskový mluvčí
CEBIA RALLYE PELHŘIMOV



 
 
Fotogalerie:   Předjezdec Malina na Horácké 2008

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose