www.car.cz
 

KW: Téměř 150 jezdců na slovenském kopci Jankov Vršok
     6.8.2008 09:48 - tisková zpráva


Premiéru ve společném závodě automobilů do vrchu má za sebou Jankóv Vŕšok, kde se mezi sebou utkali jezdci MSR PAV a KW Berg-Trophy při Summit Finance Race. A dopadla nad očekávání velmi dobře! Téměř 150 jezdců ze Slovenska, České republiky, Polska, Maďarska, Rakouska, Německa, Itálie a Austrálie připravilo pro tisíce diváků na trati nádhernou a vzrušující podívanou.

Sobotní slunečné počasí se v závěru závodu změnilo v silně deštivé a tudíž jsou výsledky KW Berg-Trophy International, zejména v absolutním pořadí ,tímto značně ovlivněné. Po první závodní jízdě se schylovalo k obrovské bitvě mezi Vladimírem Vitverem (Formule Lotus), Martinem Šípkem (BMW M3), Milošem Zmeškalem (Dallara F3) a Pavlem Ulmanem (BMW M3), ale počasí rozhodlo jinak.

A tak se z vítězství radoval Norbert Kováčik (BMW M3), druhý byl Martin Rondík (Mitsubishi Lancer Evo VIII) a třetí Norbert Pothe (Subaru Impreza). Všichni jsou slovenští jezdci třídy S+2000. Neděle již žádné překvapení nepřipravila, rozdali si to mezi sebou favorité závodu. Miloš Zmeškal neponechal nic náhodě a již první závodní jízdou si připravil pozici pro celkové vítězství v závodě: „Až na včerejší déšť byly závody velmi dobré. Jsem samozřejmě s nedělním vítězstvím spokojen.

Závody probíhaly i přes velké množství startujících naprosto bez problémů, tak jako všechny závody KW Berg-Trophy. Bylo to naprosto srovnatelné s MMČR ZAV i ME“. Velký souboj se odehrál o druhé místo mezi jezdci SVC Motorsport Náchod. Šťastnější byl Vladimír Vitver, který se svým nádherným speciálem porazil Martina Šípka o 0,12 sekundy. Čtvrtý Karel Moural (Ralt F3) ztrácel na M.Šípka již více jak 4 sekundy a pátý Aleš Mlejnek (Formule Intech) sekund pět.

V jednotlivých třídách se odehrával boj zejména ve třídě S-2000. V sobotu kraloval suverénně Jan Čermák (Renault Clio), který nechal za sebou svého kolegu z týmu EBC Brakes Martina Čábelu (Honda Integra Type R) o deset sekund. Ten udržel za svými zády třetího Stanislava Firtla jr. (Renault Clio) o 1,3 sekundy a čtvrtého Aleše Ryše (Opel Kadett) o 3,2 sekundy.

Tento jezdec výrazně zrychlil v neděli a bylo z toho výborné druhého místo o pouhé 1,3 sekundy za vítězným J.Čermákem. Třetí místo obsadil Tomáš Bek (Renault Clio), který v sobotu pro poruchu vozu závod nedokončil. Ve třídě E1-1150 byli mezi jezdci větší časové rozdíly a tak po oba dny zvítězil Krzysztof Kogut před Blazejem Ziobrowski (oba PL, Fiat Cinquecento) a třetím Petrem Pížou (Mini Morris).

Zajímavostí této třídy byla účast australského jezdce Jonese Edlloyda na voze Fiat Seicento! Třída E1-1400 měla po celý víkend rovněž stejné pořadí na stupních vítězů. Filip Zelenský (Suzuki Swift) měl již svůj vůz po havárii v Divákách opraven a tak nedal nikomu šanci pomýšlet na metu nejvyšší: „Závody se mně povedly, dvakrát jsem vyhrál ve své třídě. Sobotní první místo ve skupině E1 a šesté absolutně je rovněž skvělé. Jsem rád, že jsem se po havárii v Divákách vrátil do seriálu, protože mám trochu nabouranou psychiku. Celkové hodnocení tohoto společného víkendu s MSR PAV je jenom kladné“. Druhý po oba závodní dny byl Jiří Pražák (Suzuki Swift) a třetí nejrychlejší žena seriálu Jarka Molnárová (Škoda Felicia).

MSR PAV mělo jednoznačného favorita, kterým byl Jaroslav Krajči (Lola F3000). Ten oba dny celému startovnímu poli suverénně kraloval. V sobotu v deštivé loterii porazil Martina Koiše (Ford Focus) o dvě sekundy, ale v neděli již o šestnáct. Sobotní třetí místo pro sebe uzmul výborným výkonem Peter Jureňa (Mitsubishi Lancer Evo IX). Pro nedělní třetí místo si přijel Igor Drotár (Škoda Octavia WRC), který se v sobotu závodu neúčastnil pro povinnosti v rallye. Na třetího M.Koiše ztrácel pouhé dvě sekundy.

Závody i přes několik nehod probíhaly velmi svižně, takže panovala na závodišti a v depu všeobecná spokojenost. Obavy, zda tyto společné závody mohou fungovat, se nepotvrdily. Všichni si navzájem vycházeli vstříc a nejvíce na tom vytěžil divák, který si odnáší výborné zážitky, které mu pořadatelé i samotní jezdci připravili.

Dalším dílem KW Berg-Trophy bude závod v Konici 23. – 24. 8., který se započítává do regionální části. Mezinárodní část seriálu má pokračování 6. a 7. 9. ve Vsetíně – Malé Bystřici. Veškeré informace naleznete na www.berg-trophy.cz

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Roman Rozenberg - AA SuperBike - Brno 2008 - foto Luboš Novosád

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose