www.car.cz
 

Řešení pro snížení spotřeby paliva a emisí CO2
     tisková zpráva



                                                  Citroën C3 je prvním vozem vybaveným systémem Stop & Start

29.června 2004, Paříž – Citroën představí v září na pařížském autosalonu Mondial de l´Automobile 2004, nový vůz Citroën C3 « Stop & Start », který je jako první vybaven systémem, jež umožňuje zastavení a opětovné okamžité nastartování motoru v každé situaci, kdy vůz stojí a přitom motor běží (zastavení na semaforu, dodávka zboží do obchodů, hustý provoz s častými zastávkami automobilu, atd.). Tato novinka skupiny PSA Peugeot Citroën se bude snoubit s jinou špičkovou technologií, která již byla na modelu C3 uvedena na trh, a to s manuální elektronicky řízenou převodovkou SensoDrive. Nejprve bude tato technolgie představena na voze s benzínovým motorem.

 
Úspora spotřeby paliva, jíž lze dosáhnout díky systému Stop & Start,  činí cca 10% v městském provozu a 6% v provozu smíšeném.
 
Technologie Stop & Start  bude postupně zaváděna i pro další vozy modelové řady Citroën a Peugeot. Tím skupina pokračuje ve své politice « technologie užitečná pro všechny » , která umožňuje spojit výhodu pro klienta – snížení spotřeby paliva – a zároveň výhodu pro městské životní prostředí – snížení emisí CO2.
 
Testy vozu, které probíhaly v prostředí velké městské aglomerace, ukázaly, že vozidlo stojí cca 30% svého jízdního času. Zároveň, kromě již zmíněné úspory paliva a snížení emisí CO2, klient a městské prostředí vytěží také výhodu v podobě snížení hluku, neboť vůz je v době zastavení naprosto tichý.
 
 
 
 
 
tisk info
 
Martina Bedrnová, CITROËN Česká republika s.r.o.,
Lucie Kučerová, PEUGEOT Česká republika s.r.o.,

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose