www.car.cz
 

Mostecký víkend s hvězdným obsazením. I ve speciálech Audi DTM týmu BRT
     6.8.2008 18:58 - tisková zpráva


Mostecký podnik Mezinárodního mistrovství ČR v závodech automobilů na okruzích bude ve dnech 8. – 10. srpna okořeněn skutečně zajímavým jezdeckým obsazením. Přispívá k tomu i BRT, jemuž se pro tento víkend podařilo zajistit účast skutečných hvězd motosrsportu.

Základní motivace se ovšem nemění: Udržet a posílit vedoucí bodové pozice v průběžném hodnocení šampionátu. Bohemia Racing Team bude během tohoto víkendu hostit mnoho významných osobností společností Audi a Audi Sport. Během víkendu bude navíc v areálu mosteckého okruhu, přesněji na Polygonu Most, představen nový model Audi RS 6 Avant.

„Očekáváme tedy celou řadu významných hostů z českého zastoupení Audi , společnosti IVG, i z Audi AG z Ingolstadtu. Tím největším překvapením bude ovšem jezdecké obsazení, které vzniklo po dohodě s Audi Sport. Kromě Petera Tertinga a Theda Björka bude v našich barvách startovat do tříhodinovky také legendární Christian Abt,“ oznámil manažer BRT Petr Najman.

„Christian Abt dorazí i s částí závodního teamu Audi Sport Team Abt, který má s vozy Audi na kontě několik titulů z DTM i jiných šampionátů a přiveze do Mostu další vůz Audi A4 DTM. Konkrétně v modifikaci taxi. Pro nás budou pochopitelně prioritou závody a jejich výsledky. Cílem je udržení a pokud možno i posílení vedoucí pozice Tomáše Kostky v průběžném hodnocení šampionátu a samozřejmě zisk co nejvyššího možného počtu bodů pro tým.

V dosavadním průběhu mistrovství nám přálo štěstí s technikou a cítíme pořád velké šance na další posilování pozic,“ dodal Najman.

„Tento víkend je pro nás opravdu důležitý,“ doplnil jej Milan Maděryč, pilot Bohemia Racing Teamu. „Velice si vážíme partnerství, které se nám podařilo vybudovat s továrním oddělením Audi Sport. Mladí zahraniční piloti, kteří s námi spolupracují, jsou zdrojem důležitých zkušeností. Máme ovšem dobrý pocit i z toho, že přispíváme ke stoupající úrovni českého okruhového šampionátu.

Ještě před několika roky by podobné situace byly nepředstavitelné. Dnes na českých okruzích skoro pravidelně startují hvězdy z F1 a DTM. Na něco podobného dřív nikdo ani nepomyslel,“ dodal Maděryč.

V pátek odpoledne se jedou kvalifikace pro sobotní tříhodinovku a nedělní sprint. Tříhodinový vytrvalostní závod odstartuje v sobotu po poledni, ve 12 hodin a 35 minut. Nedělní sprint horké objemové třídy nad 2000 ccm začne ve 12 hodin a 20 minut.

 

PR 


 
 
Fotogalerie:   Cebia rallye Pelhřimov 2008 objektivem Romana Langera

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose