www.car.cz
 

Do jedné vteřiny se v |Mostě vtěsnalo třináct jezdců octávií, od čtvrtého do šestnáctého místa
     9.8.2008 18:06 - tisková zpráva


Na mostecké dráze získal Fulín další kvalifikační vítězství

Do jedné vteřiny se vtěsnalo třináct jezdců, od čtvrtého do šestnáctého místa

 

            Petr Fulín vybojoval druhé letošní kvalifikační vítězství ve dvanáctém ročníku Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu. Stejně jako v zahajovacím podniku pohárového seriálu zaznamenal jednatřicetiletý pilot svůj další úspěch na mosteckém autodromu, kde se při okruhovém mistrovství České republiky koná třetí část letošní série.

 

Druhý Jan Dostál za Fulínem zaostal o 0,374 vteřiny, třetí Michael Vorba byl pomalejší o 0,562 vteřiny. Dalších třináct z jednadvaceti jezdců ve startovním poli se v krásné vyrovnané bitvě vtěsnalo do rozestupu pouhé jedné vteřiny.

 

            Vítěz kvalifikace už ve volném tréninku hodil svým soupeřům rukavici, když se dlouho držel nejrychlejším časem v čele průběžných výsledků. Až před koncem tréninkovém půlhodiny jej o 0,076 sekund překonal Jan Dostál, zatímco Fulínovi mechanici měnili přední sklo, které mu při jízdě rozbila po otevření nedostatečně zajištěná kapota motoru.

 

Nedlouho po zahájení kvalifikace se na vedoucí pozici ve výsledcích vyhoupl nejlepším časem Jan Dostál následovaný Petrem Fulínem. O další příčky se přetahovali Václav Brejla, Jiří Gottwald, Ivan Vršínský, Martin Zajíček, Polák Tadeusz Lisowski a nečekaně také jeho krajan Michal Slomian debutující s pohárovou Octavií. Mezi nejrychlejší patřil rovněž František Došek, přestože do závodů vyjel opět ne zcela zdravotně v pořádku.

 

"Před deseti dny jsem si při opalovačce dával ruku za hlavu a vykloubil si přitom levé rameno. Bolí to teda děsně, nedoléčil jsem se asi po předchozím pádu z kola. Už nevím, co bych měl dělat, abych si neublížil? Asi jen závodit," svěřil se v průběhu kvalifikace zkušený jezdec a s výsledky a svým umístěním byl vcelku spokojen.

 

Petr Fulín absolvoval v kvalifikaci pouze čtyři měřená kola a to hned úvodu. Při třetím průjezdu dosáhl nejlepšího času a následně vyčkával, jak budou reagovat soupeři. "Je to paráda. Trefili jsme nastavení auta úplně skvěle. Jen jsem nějak při signalizaci z boxů nevěděl přesně, jak jsem na tom, tak jsem za to tahal déle, než jsem původně zamýšlel," prozradil Fulín.

 

Jan Dostál se marně snažil Fulína překonat. Sice absolvoval celkem dvanáct měřených kol, přičemž v devátém se zlepšil o čtyři desetiny vteřiny, ale na zisk pole position pro první nedělní závod to nestačilo. "Líp už to nešlo. Když byla pro techniku nejvhodnější doba, tak jsem neměl trať volnou, stále se někdo pletl do cesty, brzdil, nebo se točil v hodinách. Byl to hrozný maglajz," postěžoval si Dostál a spokojen nebyl ani jeho týmový kolega Michael Vorba hájící vedoucí postavení v průběžném pořadí poháru. "Po absolvování dvou kol odešlo asi spojkové ložisko. Rychleji to už nešlo," uvedl pilot poté, co v samotném závěru kvalifikace poskočil na třetí pozici.

 

Čtvrtou příčku v přetahované o setiny vteřiny vybojoval Polák Tadeusz Lisowski před Františkem Doškem, za něhož se nakonec zařadil Ivan Vršínský. Sedmé místo obsadil nejrychlejší ze čtveřice slovenských jezdců ve startovním poli Peter Nemec. "Už jedu s pohárovou Octavií potřetí, tak jsem trochu přitvrdil. Už jsme se něco naučili, takže by to mělo být na výsledcích znát," vypověděl Nemec.

 

V poháru debutující mladý Polák Slomian po neustálém vylepšování svých výsledků v kvalifikaci dosáhl osmého nejlepšího času, o třináct setin vteřiny pomalejší byl devátý Jiří Gottwald. Až na desátou pozici se propadl Václav Brejla a výsledek byl pro něho velkým zklamáním.

            Zítra startuje první závod na sedmnáct kol v 10.30 hodin, druhý stejně dlouhý je na pořadu od 13.20 hodin.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Tisková konference před Cardion ab Grand Prix České republiky 2008, foto Phen

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose