www.car.cz
 

MMČR na okruzích: Dramatický Most v divizi 4
     12.8.2008 18:34 - Vladimír Rožánek


Mostecký podnik patřil do závodů, které se započítávají do klasifikace FIA zóny střední Evropy. Proto na startu tohoto podniku stálo několik desítek jezdců ze Slovenska.

 

Divize 4 se dělí na samostatný sprint do a nad 2000ccm3, přičemž svojí klasifikaci mají i vozy do 3500ccm3.

 

Sprint do 2000ccm3 zaznamenal dramatickou podívanou až do konce závodu. O jeho vzrušující průběh se postarala slovenská dvojice Zdenko Mikoláško s Octávií a  Marek Ďurovkin s Audi A4 ST. Vzájemná strkanice jim nakonec vynesla až místa mimo stupně vítězů. V závodě zvítězil již jistý mistr Forman s dalším Audi A4 ST.

Druhé místo patřilo slovenskému Sládečkovi s kitovou Octávií a třetí dojel po boji Horáček z Novery. Na Ďurovkina zbylo až čtvrté místo a Mikoláško nedojel. Cíl neviděl ani Sedlák s Attakem K1, ani Hartusiak a Liedl jun., kteří se do sebe zakousli na konci cílové rovinky v prvním kole. Pátým místem potěšil Tomáš Vojtěch s Fordem Fiesta a za ním skončil v Mostě Ostaševski s Cliem. Jediná žena – Slovenka Savkaničová dokončila své vystoupení na šestnáctém místě, když jí k tomu dopomáhal Renault Clio. V klasifikaci patří titul Formanovi a na dalších místech čekají na svou šanci Horáček s Michlem. Ten však v Mostě nestartoval.

 

Sprint nad 2000ccm3 dopadl nejlépe pro Kostku, protože si z Mostu odvezl titul ve sprintech nad 3500ccm3, tedy v té nejsilnější třídě. Závodu pak kraloval nezničitelný Enge s Mercedesem DTM.  Druhý dokončil závod Kostka na Audi A4 DTM a třetí příčka patřila A.Charouzovi s Mercedesem. Nadvládu speciálů DTM přibrzdil svým výborným výkonem Jiří Janák s Porsche 997. Sedmé místo si z Mostu odvezl Konopka se Sallenem S7-R GT a devátý post obsadil Milan Bezák s Porsche 911 GT3 Cup. V klasifikaci do 3500ccm3 si nejlépe vedl Robert Šenkýř s BMW M3 GTR V6, který se tímto výkonem zabydlel na čele průběžného pořadí, kde vede před Danem Suchým. Velmi překvapivě druhý dojel Šenkýřův stájový kolega Marek Fried na dalším BMW M3. Až šestnácté místo ve sprintu zbylo na Slováka Machánka, který znovu vyrazil na české okruhy s Porsche 911 GT3.

 

Vytrvalostní závod znamená vždy kvalitní tříhodinovou bitvu plnou předjíždění a taktických manévrů v depu, kde se nejen střídají jezdci, ale také se vyměňují pneumatiky a doplňuje palivo. Na jedničku zafungovaly speciály DTM ze stáje Charouz Racing Systém, když obsadily první dvě místa. Až třetí dorazilo do cíle dlouhého závodu Audi A4 DTM ze stáje BRT. Druhé Audi muselo v závodě skončit, protože se neschodli Peter Mücke na Mercedesu a Christian Abt. Jedna zatáčka jim byla málo. Ale cíl neviděli ani Janák se Sharpem a tradičně nedokončilo Pagani Zonda V12. Bezák se Studeničem zajeli velmi dobře a s Porsche 911 GT3 Cup se jim podařilo dojet na čtvrtém místě. Obdobně se vedlo i Ortliebovi se Sagmeisterem. Šenkýř s Friedem a Líbalem vyjezdili s BMW M3 vítězství v kubatůře do 3500ccm3. Jen o kolo zpět zůstali Kačírek s Kusínem. Náš prototypový stroj Tatra Ecorra V8 skončil jedenáctý. Nedobře dopadl Konopka s Horňákem na jejich novém Porsche 997 RSR. Jednadvacáté místo bylo pro posádku zklamáním. Pořadí do 2000ccm3 kralovalo Audi A4 s Formanem, Lepkou a Matějovským. Velmi pěkně pak zajel M.Konopka s Peškovou na Cliu a druhé místo tak odvezli na Slovensko. Třetí místo v kubatůře a třinácté celkově si zasloužili za svůj výkon Hordossy-Barčák-Blažek na Fordu Fiesta.

 

Výsledky Divize 4 MMČR na okruzích v Mostě:

 

D4 sprint do 2000ccm3:

M.Forman – Audi A4 ST

F.Sládečka – Škoda Octávia Kit Car

T.Horáček – Škoda Octávia

M.Ďurovkin – Audi A4 ST

T.Vojtěch – Ford Fiesta

 

D4 sprint nad 2000ccm3:

T.Enge – Mercedes Benz DTM

T.Kostka – Audi A4 DTM

A.Charouz – Mercedes Benz DTM

V.Nimč – Mercedes Benz DTM

J.Janák – Porsche 997 GT3 RSR

 

D4 vytrvalostní závod (3h):

Charouz/Enge/Mücke – Mercedes Benz DTM

Nimč/Charouz/Kox/Kiessa – Mercedes Benz DTM

Maděryč/Kostka/Björk/Terting – Audi A4 DTM

Bezák/Studenič – Porsche 911 GT3 Cup

Ortlieb/Sagmeister – Porsche 997 GT3 Cup

Šenkýř/Fried/Líbal – BMW M3 GTR

Kačírek/Suchý – BMW M3 GTR

Machánek/Racz – Porsche 911 GT 3 RS

Vacík/Baran/Waschek – Ferrari 360

Forman/Lepka/Matějovský – Audi A4 ST

 

Některé z jezdců MMČR na okruzích uvidíme v Mostě znovu na konci srpna, při memoriálu Zd. Vojtěcha, který je vypsát pro cestocní vozy. Celkově zde může vyhrát i čtrnáctistovka, proto tento šampionát získává na atraktivitě. Na FIA Truck v Mostě se tedy s cestovními vozy nudit nebudeme.

 

Vláďa Rožánek


 
 
Fotogalerie:   Most srpen 2008 - D4 tříhodinovka, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose