www.car.cz
 

Lukáš Pešek s týmem AJO odletěl do rozpáleného Ria
     tisková zpráva


Cinzano Rio Grand Prix (2.7.2004)

Lukáš Pešek se společně s týmem AJO Motorsport přemístil v průběhu první poloviny týdne do brazilského Ria, kde se koná další ze závodů mistrovství světa silničních motocyklů. Dva volné dny strávené v Riu také Lukášovi umožnily zapomenout na nepříliš vydařený víkend v holandském Assenu. Lukáš je strávil relaxací a fyzickou přípravou na náročný závod v Riu.

Po dnech volna se Lukáš dnes opět vrátil do sedla svého motocyklu a absolvoval úvodní volný trénink a první kvalifikaci na nedělní závod. V ranním tréninku se spíše soustředil na optimální naladění motocyklu pro zdejší velice nerovnou trať a odkroužil na okruhu Nelsona Piqueta 19 kol. Jeho nejlepší dosažený čas měl hodnotu 2:01,257. Ve volném tréninku se umístil na 19. místě se ztrátou 2,298s na nejlepšího jezdce ranního tréninku, kterým byl M. Giansanti.

V odpolední kvalifikaci pak Lukáš zlepšoval svůj čas a probojovával se dopředu v celkovém hodnocení. V průběhu kvalifikace dokázal zlepšit svůj čas z ranního tréninku o více než 2s na konečných 1:59,073. Těsně před koncem kvalifikace mu tento čas zajetý v posledním kole zajišťoval krásnou 9. pozici, ale samém závěru se před Lukáše dostalo několik jezdců, kteří jej odsunuli na prozatímní 12. pozici. Lukáš tak po dnešku ztrácí na vedoucího H. Barberu 1,3s.

Lukáš byl s průběhem kvalifikace v celku spokojen. Dnešní dění ( páteční) na okruhu v Riu pak popsal slovy:

"Tady v Riu je hrozné horko. V porovnání s posledním závodem je to obrovský rozdíl. Dnešek jsme zahájili v poklidu, spíše se soustředili na nastavení motorky a hlavně podvozku, protože na zdejším okruhu jsou hrby a nerovnosti úplně všude. Skáče to i na rovinkách. V kvalifikaci se mi jelo dobře a zrychloval jsem. Mohl jsem být ještě lepší ale ke konci jsem začal mít problémy s pístem a musel jsem zpomalit. I tak jsem od rána docela zrychlil a zítra v tom budu pokračovat.

Nevydařený Assen už je za mnou. Soustředím se na závod tady v Riu a chci zase zajet dobrý výsledek a bodovat. Po Assenu jsem trochu odpočíval a relaxoval, abych byl fit na nedělní závod. Chci se co nejlépe kvalifikovat a zítra na tom budu pracovat."



- AMD -

oficiální stránky : http://www.automotodrombrno.cz/


 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose