www.car.cz
 

Mirek Zapletal na HUNGARIAN BAJA 2008 s nespravedlnou penalizací
     24.8.2008 13:00 - tisková zpráva


HUNGARIAN BAJA
Již zítra startuje HUNGARIAN BAJA.
Závod ve Veszprému u Balatonu je letos poprvé zařazen do seriálu FIA BAJAS. Po loňském vítězství jedeme letos zlato obhájit. Konkurence je ale velmi silná.
Mirek Zapletal komentuje: "Nic jsme nepodcenili, naši technici usilovně pracují na potřebných úpravách našeho Strakaru. Nová spojka, úprava chlazení brzd, úprava řazení jsou některé z nich. Největším konkurentem bude zřejmě tým X-raid v čele s Nasser AL-ATTIYAH , který v současné době vede světový šampionát".

Do Maďarska odjíždíme již dnes, zítra v pátek 22.8. máme přejímky a odpoledne startuje prolog. Čeká nás téměř 500 ostrých km na navigátorsky obtížných trasách (bývalý vojenský prostor se spoustou cest a odboček) takže i náš nováček-navigátor Tomáš Ouředníček se pěkně zapotí. 
 
HUNGARIAN BAJA - den první
Velké horko nás po ránu přivítalo v Maďarském Baltonfured. Přejímky máme úspěšně za sebou. Pozdravili jsme se s celou závodní špičkou, vč. Nassera a po briefingu se psychicky připravujeme na start v 17 hod.
Po slavnostním startu a přejezdu do Veszpremu nás čeká prolog dlouhý 8,79 km. Dle ředitele závodu je trať velmi rychlá, takže se máme na co těšit. Prosíme vás: držte nám palce!

HUNGARIAN BAJA - den první večer
Prolog skončil naším skvělým 5. nejlepším časem (v mezinárodním) a 1. nejlepším v Maďarském i Českém mistroství.
Radost z výsledku nám ale kazí katastrofa, která opět postihla našeho týmového kolegu Zdeňka Pořízka. Hned po ujetí asi 200 m se Zdenkovo BMW 2 x otočilo přes střechu.
Naštěstí se posádce vůbec nic nestalo, ale vůz je opět značně poškozený.

Prosíme všechny pište Zdeňkovi podpůrné vzkazy, potřebuje opravdu psychickou posilu! 3. závod za sebou, který pro něj a jeho vůz skončil nehodou! Neskutečná smůla. Doufejme, že Zdeněk na Cross Country Rally nezanevře a bude dál pokračovat, protože smůla se už vybouřila a teď jej bude potkávat snad jen štěstí a vyhrané závody. 

HUNGARIAN BAJA - den druhý
Časně ráno jsme se před startem museli smířit s faktem, že s včerejší nesmyslnou a nespravedlnou penalizací asi opravdu nic neuděláme a budeme ji muset dojet excelentní jízdou. Penalizace 3.20 min. za překročení maximálně povolené rychlosti při přejezdu. My 100% víme, že jsme rychlost nepřekročili. Chyba je zcela jistě v nainstalované GPS, ale s tím nic asi nenaděláme.

Startovali jsme jako 5. (dle výsledků včerejšího prologu (ovšem bez již zmíněné penalizace). Po krátkém přejezdu se do toho Mirek Zapletal opřel.
Mitsubishi L200 Strakar fungoval celý den na jedničku, především díky našemu skvělému týmu mechaniků, který nás na závodě doprovází včetně servisního kamionu VOLVO 6x6.

Mirek Zapletal se v každém kole zlepšoval a stále jen zrychloval. Máme z jízdy dobrý pocit, i když zatím neznáme výsledky.
Po dlouhem servisu a odvozu vozu do "parc ferme" zjistíme výsledky a připravíme se na zítřejší den.
V neděli nás čekají již jen 3 superspeciály a přejezd do Balatonfured na vyhlášení výsledků.

Držte nám prosím palce i nadále. Funguje to .

za OFFROADSPORT.CZ
Tomáš Ouředníček 

 


 
 
Fotogalerie:   Rallye Pardubice 2007, foto Tomáš Němec

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose