www.car.cz
 

Aleš Loprais s Tatrou vítězem víkendové Hungarian Baja 2008
     25.8.2008 13:05 - tisková zpráva


Aleš Loprais vyhrává Hungarian Baja, nedělní speciálka zrušena.

Po havárii maďarského jezdce Gála byl start zbývajících posádek do hlavní nedělní speciálky zrušen a pro jejich kategorii platí výsledky po sobotě. Aleš Loprais je tedy vítězem závodu v kategorii kamionů.

Maďarští pořadatelé trochu zvláštně sice připravili porci speciálek na dvou úsecích, ale jednotlivé třídy neměly rovné možnosti si zazávodit. Kamiony startovaly v tzv. třídě Open, kde nebyla ani nutná homologace, a ta měla na programu v neděli pouze jedinou erzetu. V době, kdy už stály na startu a chystaly se vyrazit poslali je pořadatelé zpět do parc fermé.

Důvodem byla těžká havárie maďarského jezdce Gála, jemuž následně celý vůz shořel na troud. Na trať museli vyrazit hasiči a pořadatelé nechtěli nic riskovat. Posádka naštěstí vyvázla nezraněna.

"Hlavně je to škoda, plánovali jsme další testování. Chtěli jsme jít až na limit hlavně s brzdami, abychom vysledovali jejich reálnou výdrž. Testovací data by tedy mohla být bohatší. Z prvního místa máme jistě radost, ale hlavně jsme se těšili, že si tu pořádně zazávodíme a z tohoto pohledu jsme nebyli úplně saturováni. Alespoň že auto jelo výrazně lépe než na jaře a vidíme, že jdeme vývojově správným směrem," shrnul své dojmy po dojezdu Aleš Loprais.

"Dopoledne jsme plánovali být na trati, takto musíme čekat do odpoledne jen na předání poháru. Z formálních důvodů však tento úkon nelze vynechat, jen jsme si mohli ušetřit pár hodin času," dodal Alešův navigátor Ladislav Lála.

Na trať k posledním dvěma erzetám odstartovali tedy pouze účastníci evidovaní pro mezinárodní šampionát. Dodejme, že Alešovo vítězství není jediným úspěchem značky Tatra na maďarské baje. Třetí místo obsadil s vlastním vozem Slovák Ladislav Csekey, jenž bývá při větších zvodech členem Loprais Tatra Teamu jako mechanik.



Jiří Vintr, Loprais Tatra Team, Veszprém.


 
 
Fotogalerie:   Barum Rally Zlín 2008 od Pavla a Tondy Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose