www.car.cz
 

Ceně Slovenska dominovali domácí jezdci Konopka a Mikuláško
     27.8.2008 15:05 - Vladimír Rožánek


O víkendu se na Slovensku konal další závod poháru zóny střední Evropy v závodech cestovních i formulových vozů. Nejlépe se dařilo Konopkovi se Sallenem S7-R a jeho kolega Mikuláško zvítězil rovněž dvakrát.

 

Cena Slovenska znamená již několik sezón pro slovenské diváky jedinečnou možnost, jak vidět na vlastní oči závody cestovních a formulových vozů na okruzích. Bývalé letiště v Piešťanech může jako jediné tento žitek nabídnout. Proto podle toho vypadají i divácké svahy, či spíše tribuny. Měla zde jet i Interserie, ale vzhledem k okolnostem související s bezpečností, se nakonec  pojede tento týden v Mostě při FIA Truck.

 

V závodech divize 3 se představilo 9 vozů. V Piešťanech se první závod vydařil Loukotovi, který dojel před Lešínským a Procházkou. Pěkný úspech zaznamenal čtvrtým místem Radek Krakovič. Na stupních vítězů se nic nezměnilo ani v neděli. Jen čtvrtý dojel Tomáš Chabr, jenž si tím vynahradil odstoupení ze soboty. Pátý pak dojel Čermák z ASK Havířov.

 

V divizi 2 se nekonala jízda vozů F3000. Startovalo tak jen 7 vozů, což je málo, ale v porovnání s divizí 3, která jezdila v devíti, to rozdíl rozhodně nebyl. Závody však měly bojovný náboj. Mladý slovenský jezdec Nikolas Kvašai si na Dallaře 394 Opel počínal velmi úspešne, když jeden závod vyhrál a v druhém skončil na druhém místě, za svým největším sokem Davidem Kostruhem s prototypem Norma M20. Ten si ze slovenského letiště odváží také zlatý věnec. V sobotu pak dojel 3 Palmi, před Tlustým. V neděli dojel třetí pro změnu Horák a brambory opět obdržel Tlustý. Všichni tři jezdili na formulích Renault.

Další závod absolvují úcastníci D2 v Mostě již tento týden.

 

V našlapané divizi 4 do 2000ccm3 startovalo plných 36 aut. Proháněli se zde jezdci z Maďarska, Chorvatska, Polska a domácí závodníci. Největší úcast měli jezdci domácího ASK Presskam. V sobotním závodě si nejlépe počínal Mikuláško s Octávií, před Ďurovkinem na Audi A4 ST. Velmi pěkné třetí místo čekalo v cíli na Matěje Konopku, syna známého slovenského jezdce. Ten si první hezký výsledek vyjel s Renaultem Clio RS. Další v pořadí pak dojel Sedlák s K-1 Attackem 2,0 a Patrik Nemec na Alfě Romeo 147 GTA. Šesté místo vybojoval Braňo Ludwig s Hondou Type R a sedmý post patřil Julo Končekovi s Vauxhallem Vectra. První z Maďarů Hernádi dojel desátý.

 

Druhý závod patřil do režie dvojice Mikuláškourovkin. První Mikuláško zvítězil s náskokem jedenácti vteřin. Pro třetí místo si s K1-Attack dojel Martin Sedlák z Automotoklubu Třebatice. Čtvrtý v pořadí dokončil závod Patrik Nemec s Alfou Romeo. Jeho známe především z BMW 1 Challenge a v Mostě se o víkendu představí v memoriálu Ing. Zd. Vojtěcha. Pátý trochu překvapivě dojel Polák Gajewski s Renaultem Clio a šesté místo vybojoval Pilárik se Škodou Octávia. Matěj Konopka skončil až sedmnáctý a smůlu měl i Konček, který závod nedokončil.

 

V divizi 4 nad 2000ccm3 dominoval po oba dny Slovák Konopka se Sallenem S7-R. Naše DTM na Slovensko nepřijela, a tak si domácí pilot dojel pro dvě vítězství. Ovšem jednoduchý úkol ho v Piešťanech nečekal. Zle mu zatápěl hlavně Polák Stanco, který s vozem Porsche bojoval až do konce sobotního závodu. V cíli ho od vítězství dělilo jen 0,6 sekundy. Třetí místo v sobotu obsadil Viliam Liedl s Audi TTR DTM a bramborovou medaili si nadělil Polák Miekos s Porsche 997 GT3. Šestý skončil Machánek a Ondrej Dobrota si v prvním závodě dojel s Ultimou GTR Chevrolet pro místo osmé. Hubert Bystrický s Oplem Omega DTM dokončil závod jedenáctý. Neúspěš víkend zaznamenal i Milan Bezák, když musel odstoupit hned v úvodním okruhu.

 

Konopka zvítězil i v neděli, ale pořadí na dalších místech se změnilo, když do cíle druhý dojel Viliam Liedl a až bronzový Polák Stanco. Páté místo patřilo Polce Czapce na Renaultu Megane 2,0. Dokázala předjet i Machánka s Porsche 911 GT3 RS. Osmý dojel do cíle závodu Dick Květňanský s dalším K1-Attackem.

 

Výsledky Ceny Slovenska v Piešťanech:

 

NF1400 - divize 3

 

1. jízda: Loukota, Lešínský, Procházka

2. jízda: Loukota, Lešínský, Procházka

Divize 2 - formule a prototypy do 2000ccm3:

 

1. závod:

 

D.Kostruh - Norma M20 Honda CN

N.Kvašai (SK) - Dallara 394 Opel

D.Palmi - formule Renault 2,0

 

2. závod:

 

N.Kvašai - Dallara 394 Opel

D.Kostruh - Norma M20 Honda CN

J.Horák - formule Renault 2,0

 

Divize 4 do 2000ccm3:

 

1. závod:

 

Z.Mikuláško (SK) - Škoda Octávia

Murovskin (SK) - Audi A4 ST

M.Konopka (SK) - Renault Clio RS

 

2. závod:

 

Z.Mikuláško (SK) - Škoda Octávia

Murovskin (SK) - Audi A4 ST

M.Sedlák (SK) - K1-Attack 2,0

 

Divize 4 nad 2000ccm3:

 

1. závod:

 

M.Konopka (SK) - Sallen S7-R

M.Stanco (PL) - Porsche 997 CUP

V.Liedl sen. (SK) - Audi TTR DTM

 

2. závod:

 

M.Konopka (SK) - Sallen S7-R

V.Liedl sen. (SK) - Audi TTR DTM

M.Stanco (PL) - Porsche 997 CUP

 

Další výsledky naleznete na stránkách www.cenaslovenska.sk

 

Vláďa Rožánek

 


 
 
Fotogalerie:   FIA GT Bucurest©FIA GT DDPI

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose