www.car.cz
 

Dvacet truckerů míří do Mostu pro body
     29.8.2008 11:00 - Vladimír Rožánek


V letošní sezóně zatím dominuje český trucker David Vršecký na Buggyře Freightlineru. Roudnická stáj také dě všechno proto, aby se domácí pilot udržel v čele truckerské Evropy i po náročném domácím okruhu. Ozdobou závodů v Mostě bývaly ostré střety se Španelem Albacetem, který jezdí na značce MAN. Tento pilot okruh dobře zná a několikráte odjížděl z Mostu s vítězstvím. Uvidíme, zda souboj Buggyra - Albacete dopadne lépe pro Vršeckého a Bösigera ze Švýcarska, nebo zvítě Albacete. To si domácí publikum nepřipouští, a proto ří do Mostu, aby stroje Buggyra popohnali svým hlasitým povzbuzování kupředu.

Diváckou podporu potřebuje i Frankie Vojtíšek, který brázdí evropské autodromy v kamionech několik sezón. Mnozí si ještě vzpomenou na starty s Liazem, nebo Škodou Xena. Frankie Vojtíšek letos dokázal vyhrát i jeden závod a rád by z Mostu odvezl, co mož nejvíce bodů. Spolu se svým stájovým kolegou Altenstrasserem jezdí na značce Renault. Rakušan zatím zůstává na sedmém místě se 72 body a Frankie Vojtíšek se 69 figuruje jen o místo za ním. Další české jezdce už neuvidíme.

Zájem o umístě na stupních vítězů však mají i závodníci s vozy MAN, kterých přijede do Mostu drtivá většina. Po letech závodě na Mercedesech se do další německé značky přestěhoval i Němec Hahn. Jemu patří čtvrté místo. Velká naděje z Francie se ukrývá na místě pátém. Jean Philippe Bellock překvapuje nejen sebe a pátý post mu po zásluze patří. Šesté místo obsadil Brit Stuart Oliver, kterému patří z minulosti i truckerský titul. Jeho krajan Levett zatím figuruje na místě desátém. Rakušan Egon Allgauer si na značce MAN brousí zuby na další body, nasbíral jich zatím jen 55.

V týmu Egona Allgauera však startuje i Rus Mikhail Konovalov, který kdysi proháněl v evropském poháru značku Sisu a nyní se do závodů FIA Truck vrátil. Ovšem jeho jezdecké umě zatím vystačilo jen na 15. místo. Občas se v klání těžkotonážních monster objeví i nějací nováčci. Těmi jsou letos Maďar Szobi a Belgičan Blaise, ovšem na výraznější úspech teprve čekají.

Z méně úspešných značek zamířily Mostu stroje Volvo, Scania, DAF a Iveco. Mezi stálé hosty našeho závodu řadíme Španela Conejero, Francouze Orsiniho, nebo Švéda Johanssona.

Pořadí FIA Truck před víkendovým Mostem:

D.Vršecký - Buggyra Freightliner - 232

A.Albacete (ESP) - MAN - 216

M.Bösiger (CH) - Buggyra Freightliner - 210

J.Hahn (D) - MAN - 167

J.P.Bellock (F) - MAN - 140

S.Oliver (GB) - MAN - 92

M.Altenstrasser (A) - Renault - 72

F.Vojtíšek - Renault - 69

E.Allgauer (A) - MAN - 55

Ch.Levett (GB) - MAN - 27

Tak vzhůru do Mostu, závody začínají v sobotu a jako doplňkové závody se nám představí Interserie, memoriál Zdeňka Vojtěcha a ČP Škoda Octávia Cup. O zábavu k oslavě 25. sezóny autodromu tedy bude postaráno.

Vláďa Rožánek

FIA Truck Racing Cup


 
 
Fotogalerie:   FIA Truck Racing Most © V. Rozanek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose