www.car.cz
 

Lukáš Pešek v Riu zabojoval a veze (alespoň) další bod
     tisková zpráva


Cinzano Rio Grand Prix (4.7.2004)

Lukáš odstartoval do závodu ze 17. pozice, kterou si vybojoval již v páteční kvalifikaci. Ani v tomto závodě se mu však nevydařil start a Lukáš na konci prvního kola projížděl cílem jako 21. a další tři kola se pohyboval okolo 20 místa. V 11. kole se propracoval zpět na původní 17. pozici, ze které startoval a měl před sebou S. Jenknera a G. Pelina. V polovině závodu se dostal na 16. pozici před S. Jenknera a začal stahovat více než sekundovou ztrátu, kterou měl před ním jedoucí G. Pellino, aby jej pak v posledním kole předjel a dostal se tak na bodovanou 15. pozici, na které také dokončil závod.

Lukáš v dnešním závodě v Riu opět prokázal, že umí bojovat a svým dnešním výkonem si i přes tradičně nevydařený start zajistil další bod do celkového hodnocení mistrovství světa silničních motocyků. Po závodě v Riu má Lukáš na svém kontě celkem 4 mistrovské body a v celkovém hodnocení mistrovství světa se posunul na 21. místo.


Lukáš po dnešním závodě řekl: "Jsem rád, že jsem utrpěl další bod, ale mohlo to být určitě lepší. Start se mi zase nepovedl a navíc mi začala rychle odcházet zadní pneumatika. Zvolili jsme příliš měkkou směs, což ve zdejším horku nebylo nejlepší. Nemohl jsem pořádně akcelerovat. Na druhou stranu, po dvou posledních závodech a hlavně po Assenu je fajn být zase na bodech. Teď mám před sebou chvíli volna a pak závod v Sachsenringu. Další bod do mistrovství mně povzbudil."

Manažer týmu AJO Motorsport, Aki Ajo hodnotil dnešní závod takto:

"Celý víkend probíhal pro nás dobře. Motocykl se nám podařilo dobře připravit na zdejší obtížnou trať, motor, odpružení, všechno pracovalo uspokojivě. Na závod jsme ale mohli zvoli jinou pneumatiku. Se závodem jsem v celku spokojen. Lukáš jezdil dobré časy a vybojoval další bod. To je dobré. Ale start je náš hlavní problém. Na tom musíme s Lukášem nejvíc zapracovat. Po závodě v Riu již mohu říci, že jsme naši kombinaci jezdec a motocykl dotáhli do stavu, kdy můžeme pravidelně pomýšlet na umístění v TOP 10. A to nám dává velký optimismus do budoucna."


- AMD -


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose