www.car.cz
 

David Vršecký v Mostě přepsal historii ! Konečně doma zlatý !!!!
     31.8.2008 07:29 - tisková zpráva


David Vršecký v Mostě přepsal historii ! Po čtyřech druhých místech konečně vítězství, druhý Markus!

Vršecký přepsal historii!
Do role komparsistů dnes odsoudila dvojice jezdců týmu Buggyra International Racing System David Vršecký – Markus Bösiger zbytek startovního pole. David se po čtyřech druhých místech radoval v Mostě z premiérového vítězství a navýšil celkové vedení v šampionátu na 26 bodů. Markus Bösiger dojel druhý.

Stejně jako v kvalifikaci se o osudu pohárového závodu rozhodlo vzápětí po startu. Ten zvládl nejlépe Vršecký, za kterým se vyvezl Bösiger. "Hodně jsem si věřil, start mi vyšel dokonale. Markus jel razantně, včas si však uvědomil, že jsem rychlejší," řekl po dojezdu spokojený Vršecký, který již nepustil nikoho před sebe a na své konto si připsal maximální zisk 30 bodů.

"Pro člověka nepříliš znalého věci možná vypadalo mé vítězství jako jednoduché, opak byl ale pravdou." Markus Bösiger se totiž držel po celou dobu v těsném závěsu, v závěrečném kole pak naznačil útok. "Všechno jsem registroval. Markus potřebuje body, takže jsem věděl, že nesmím polevit ani na zlomek sekundy v koncentraci. Dnešek dopadl skvěle, teď se musím připravit na neděli."

Markus Bösiger se snažil, seč mohl, David Vršecký byl však podle jeho slov dnes neporazitelný. "Musím Davidovi pogratulovat, jel fantasticky. O výsledcích závodů rozhodl měřený trénink. Mám o čem přemýšlet."

Buggyra

 
Místo konání: Most (30.9 2008)
Měřený trénink

První důležité měření sil dopadlo na mosteckém okruhu jednoznačně ve prospěch obou jezdců na Buggyrách. Hned v prvním ostrém kole šel do čela nejrychlejší muž warm upu David Vršecký následován Markusem Bösigerem. Oba jezdci prolomili jako první hranici 2:02.00 min. na jedno kolo a odsoudili zbytek startovního pole pouze k souboji o třetí místo. Z něj vyšel nejlépe Albacete, před Hahnem, Bellocem (všichni MAN) a Altenstrasserem (Renault)

Kvalifikace

Osm kol trvající kvalifikační závod jen potvrdil dosavadní převahu jezdců značky Buggyra. Vítězný David Vršecký měl po celý průběh závodu jediného soupeře, kterým nebyl nikdo jiný, než stájový druh Markus Bösiger. Třetí Albacete dokázal držet krok pouze v první polovině kvalifikace, poté však projevil notnou dávku smyslu pro realitu a spokojil se třetím místem. V samotném závěru vyvinul Bösiger směrem k Vršeckému velký tlak, David však opět potvrdil, že ho letošní sezóna zatím zastihla ve vynikající formě. Za nejlepší trojicí dojeli na dalších místech Hahn, Altenstrasser a Belloc.

Pohárový závod

Hlavní závod byl z hlediska jezdců na Buggyrách kopií kvalifikace. Jediný rozdíl spočíval v tom, že frustrace zbytku startovního pole trvala o celá tři kola déle. Vždyť třetí Albacete ztratil na vítězného Vršeckého takřka 9 sekund. Roudnického jezdce zvládl sobotu prakticky bezchybně a po zásluze se po čtyřech druhých místech těší z mosteckého vítězství. Jeho náskok na druhého Albaceteho navíc vzrostl na 26 bodů! Markus Bösiger podal vynikající výkon, který měl pouze jednu drobnou vadu na kráse – nestačil na umění Davida Vršeckého. V celkovém pořadí je Markus třetí, na druhou příčku Albaceteho ztrácí pouhé dva body.

Řekli po závodě

David Vršecký: „Ráno jsem se probudil a necítil ani náznak nervozity. Věděl jsem, že to bude dobré. Obě moje vítězství možná vypadala na první pohled jednoduše, ale stále mě hodně sil. Markus je korektní, ale hodně nepříjemný soupeř.“

Výsledky jezdců International Racing System

Měřený trénink Kvalifikace Pohárový závod Body

Markus Bösiger 2 2 2 24

David Vršecký 1 1 1 30


 
 
Fotogalerie:   Interserie Sprint Challenge©R.Schindler

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose