www.car.cz
 

Tomáš Mikšovský zvítězil na okruhu v Mostě
     tisková zpráva


Tomáš Mikšovský zvítězil na okruhu v Mostě v závodě Mezinárodního Mistrovství České Republiky.
 
 
Tým KL Intermoto CZECH Republic se zúčastnil druhého závodu Mezinárodního Mistrovství České republiky, který se o posledním víkendu konal na okruhu v Mostě. Tým nasadil do závodu třídy Superstock vedle týmové stálice Tomáše Mikšovského i vítěze nedávného závodu 300 zatáček Gustava Havla, našeho kamaráda Romana Bočka. Tomáš absolvoval závod na svém standardním motocyklu zatímco Roman Boček nastoupil s naším loňským motocyklem Honda CBR 954 FireBlade.
 
V sobotní kvalifikaci vybojoval Tomáš druhé místo, když jeho kvalifikační čas měl hodnotu 1:33,960. Roman Boček zajel čas 1:35,912, což znamenalo jedenácté místo pro start nedělního závodu.
 
Nedělní den začali naši jezdci umístěním mezi nejlepšími v raním Warm Upu. Tomáš skončil čtvrtý, když na nejrychlejšího Poláka Pawelce ztratil 0,495 sekundy, zatímco Roman Boček byl se ztrátou 1,566 sekundy na osmém místě. Start do samotného závodu byl poznamenán havárií Pavla Bittnera, který havaroval při samotném startovacím manévru. Při opakovaném startu vyrazil nejlépe Tomáš Mikšovský, který se také ujal vedení.
 
O toto vedení sice ve druhém kole přišel, když ho předjel polský jezdec Andrzej Pawelec, nicméně v hodnocení  našeho mistrovství jel na prvním místě. V závodě, který byl vypsán na patnáct kol  si Tomáš neustále zvyšoval svůj náskok na jezdce, kteří ho pronásledovali. Po výborné jízdě si pro 25 bodů, udělovaných za vítězství v Mistrovství republiky dojel Tomáš na celkovém druhém místě, pět sekund za vítězným Pawelcem.
 
Náš druhý jezdec Roman Boček zahájil závod na pozici, kterou si vybojoval v sobotní kvalifikaci. Již ve druhém kole postoupil na desáté místo a začal zle dotahovat skupinu jezdců bojující o celkové čtvrté místo, zejména pak Marka Svobodu na novém modelu motocyklu Yamaha. Jeho snaha však skončila v devátém kole, kdy havaroval a ze závodu odstoupil.
 
Vítězstvím v hodnocení Mistrovství republiky se Tomáš Mikšovský dostal i na první místo celkového pořadí v hodnocení Mezinárodního Mistrovství České republiky třídy Superstock. Na jeho kontě je nyní 45 bodů, zatímco druhý Kamil Prager má 41 bodů.
 
Dalším závodem pro náš tým bude třetí díl republikového šampionátu, jenž se bude konat za 14 dnů na maďarském okruhu Pannoniaring.
 
Pořadí v cíli závodu:
1.- Andrzej Pawelec (POL-Yamaha) 23:37,789 (nebodoval do MEZ MČR)
2.- Tomáš Mikšovský (CZE-Honda) +5,573
3.- Viktor Kispataki (HUN-Suzuki) +14,634 (nebodoval do MEZ MČR)
4.- Pavel Szkopek (POL-Suzuki) +18,765 (nebodoval do MEZ MČR)
5.- Alfred Luger (GER-Suzuki) 19,170
6.- Adam Badziak (POL-Suzuki) +19,397 (nebodoval do MEZ MČR)
7.- Ireneusz Sikora (POL-Honda) +19,753 (nebodoval do MEZ MČR)
8.- Kamil Prager (CZE-Yamaha) +21,381
 
 
www.klintermoto.cz
 
Tisková zpráva – KL Intermoto CZECH Republic

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose