www.car.cz
 

Nejúspěšnější víkend všech dob v podání týmu Buggyra !
     2.9.2008 00:10 - tisková zpráva


Evropský pohár tahačů v Mostě


Sobota

Měřený trénink

První důležité měření sil dopadlo na mosteckém okruhu jednoznačně ve prospěch obou jezdců na Buggyrách. Hned v prvním ostrém kole šel do čela nejrychlejší muž warm upu David Vršecký následován Markusem Bösigerem. Oba jezdci prolomili jako první hranici 2:02.00 min. na jedno kolo a odsoudili zbytek startovního pole pouze k souboji o třetí místo. Z něj vyšel nejlépe Albacete, před Hahnem, Bellocem (všichni MAN) a Altenstrasserem (Renault)

Kvalifikace

Osm kol trvající kvalifikační závod jen potvrdil dosavadní převahu jezdců značky Buggyra. Vítězný David Vršecký měl po celý průběh závodu jediného soupeře, kterým nebyl nikdo jiný, než stájový druh Markus Bösiger. Třetí Albacete dokázal držet krok pouze v první polovině kvalifikace, poté však projevil notnou dávku smyslu pro realitu a spokojil se třetím místem. V samotném závěru vyvinul Bösiger směrem k Vršeckému velký tlak, David však opět potvrdil, že ho letošní sezóna zatím zastihla ve vynikající formě. Za nejlepší trojicí dojeli na dalších místech Hahn, Altenstrasser a Belloc.


Pohárový závod

Hlavní závod byl z hlediska jezdců na Buggyrách kopií kvalifikace. Jediný rozdíl spočíval v tom, že frustrace zbytku startovního pole trvala o celá tři kola déle. Vždyť třetí Albacete ztratil na vítězného Vršeckého takřka 9 sekund. Roudnického jezdce zvládl sobotu prakticky bezchybně a po zásluze se po čtyřech druhých místech těší z mosteckého vítězství. Jeho náskok na druhého Albaceteho navíc vzrostl na 26 bodů! Markus Bösiger podal vynikající výkon, který měl pouze jednu drobnou vadu na kráse – nestačil na umění Davida Vršeckého. V celkovém pořadí je Markus třetí, na druhou příčku Albaceteho ztrácí pouhé dva body.

Řekli po závodě

David Vršecký: „Ráno jsem se probudil a necítil ani náznak nervozity. Věděl jsem, že to bude dobré. Obě moje vítězství možná vypadala na první pohled jednoduše, ale stále mě hodně sil. Markus je korektní, ale hodně nepříjemný soupeř.“

Markus Bösiger: „Nezbývá mi, než Davidovi pogratulovat. Jel jsem dobře, ale on byl prostě lepší. O osudu celého dne se rozhodlo v měřeném tréninku. Mám o čem přemýšlet.“

Výsledky jezdců Buggyra International Racing System

Měřený trénink Kvalifikace Pohárový závod Body

Markus Bösiger 2 2 2 24

David Vršecký 1 1 1 30


Neděle

Měřený trénink

Po triumfu v ranním warm upu (vyhrál Vršecký před Bösigerem) ovládli truckeři na Buggyrách i měřený trénink. Hned v jeho úvodu šel do vedení David před Markusem, nasazenému tempu stačil nikoli největší soupeř v boji o titul Albacete, ale Jochen Hahn. Vcelku poklidnou dvacetiminutovku narušil v jejím samotném závěru Markus Bösiger. Již včera avizoval změnu taktiky a jak slíbil, tak učinil. Nejrychlejším časem tak připravil Vršeckému vůbec první prohru v průběhu závodního víkendu a vybojoval nejvýhodnější postavení na startu bodované kvalifikace.

Kvalifikace

Osm kol přineslo alespoň částečné vzrušení v pouze úvodu. Zatímco Markus Bösiger odstartoval na podtrženou jedničku a dostal se bez sebemenších obtíží do čela, musel Vršecký bojovat o druhé místo s Hahnem a Albacetem. David nakonec tvrdý souboj vyhrál. A nejen to, Hahn, ale zejména Albacete se v úvodu kvalifikace „vyfaulovali“, v důsledku čehož jim byla odepřena možnost spatřit šachovnicový praporek. Navíc do pohárového závodu budou největší hvězdy MAN startovat z poslední řady. Bösiger s Vršeckým dojeli bez sebemenších obtíží pro kvalifikační double!

Pohárový závod

Poslední závod mosteckého truckového víkendu se stal kořistí Markuse Bösigera, který dal velmi výrazně najevo, jak urputně hodlá bojovat o druhý titul v řadě. A protože druhý dojel David Vršecký, podařil se jezdcům na Buggyrách v historii truckracingu doposud nevídaný kousek – vybojovat první dvě místa ve všech deseti víkendových kláních.

Samotný závod pak přinesl podstatně více vzrušení, než předchozí kvalifikace. Vedle Antonia Albaceteho startujícího z poslední řady, který nakonec dojel čtvrtý, se o adrenalin diváků staral David Vršecký, který celých jedenáct kol soustavně bušil do stájového druha Bösigera. Ten svým vítězstvím opět potvrdil, že jakékoli zvěsti o týmové strategii jsou nepovedeným vtipem!

Po Mostě je v čele šampionátu David Vršecký s 286 body. Na druhé místo se posunul Markus Bösiger 264 bodů, třetí je ziskem 246 bodů Antonio Albacete.

Řekli po závodě

Markus Bösiger: „Začínám věřit, že se ke mně začíná přiklánět štěstí závodníka, které jsem doposud postrádal. David mi dal dnes hodně zabrat a porazit ho v boji o mistrovský titul bude hodně těžké. Přesto si věřím.“

David Vršecký: „Kvalifikace proběhla v poklidu, ale v pohárový závod jsem si užil. Markus předvedl famózní defenzivní jízdu. Mám se od něj co učit, jeho slovo chvály na svou adresu beru jako taktický manévr (smích). Já se ale zmást nenechám.“

Výsledky jezdců týmu Buggyra Intertnational Racing System

Měřený trénink Kvalifikace Pohárový závod Body

Markus Bösiger 1 1 1 30

David Vršecký 2 2 2 24

Buggyra

oficiaální stránky týmu : www.buggyra.com


 
 
Fotogalerie:   Matador Czech Truck Prix Most 2008, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose