www.car.cz
 

Rosina slavil v Chorvatsku double, celkově vede Janák
     tisková zpráva


                                                      Ve vozech je při závodech v Chorvatsku až sedmdesát stupňů!
 
Druhé vítězství v jednom dni si v Chorvatsku na své konto připsal  Štefan Rosina mladší, když se mu podařilo zvítězit i v podvečerním hlavním závodě na dvacet kol. Úmorný maratón v dusném počasí znamenal pro všechny jezdce skutečně velkou zátěž, zkomplikovanou i faktem, že závodu předcházelo dlouhé čekání až do osmnácté hodiny, na kterou zdejší pořadatelé hlavní bitvu octavií zařadili.
 
Start se tentokrát obešel bez penalizací, ale hned v první zatáčce už byli diváci svědky první skrumáže, při níž se na karoseriích několika vozů také objevily první šrámy. Všichni ale naštěstí v závodě pokračovali dál. Vepředu se držel Kopecký, který ostatním nekompromisně ujížděl. Za ním jel Janák a Rosina, na kterého začal dotírat Bohuslav. Ten startoval z osmého místa a jel tedy bez zátěže. Poté, co se dostal přes Novotného, Matějovského, Brejlu a Doška, nezalekl se ani slovenského studenta a v šestém kole už byl na třetí pozici. Velké bitvy probíhaly v začátku závodu okolo pátého až desátého místa, kde se pohybovali Brejla, Novotný, Matějovský a vpřed tudy postupoval také Dostál. Ten po dopolední penalizaci startoval až patnáctý a během těžkých dvaceti kol absolvoval nesčetně vzájemných soubojů, aby v samém finále dojel na krásné šesté pozici.
 
Neuvěřitelně smolný víkend zažil Jirka Gottwald, jehož zradil motor. S agregátem se trápil už od pátku, ale v sedmém kole musel vůz stejně odstavit do trávy vedle dráhy. Marek Novotný v osmém kole při výletu z trati prorazil olejovou vanu a v jedenáctém kole závod skončil i pro Ivana Vršínského, kterého přestalo poslouchat řazení. Diváci nadšeně zaaplaudovali také souboji Dušana Kobliška a Tomáše Řebíčka, který pro slovenského jezdce skončil průjezdem záchytnou zónou.
 
Vepředu mezitím probíhal ostrý boj, při němž se Štefan Rosina pokoušel o návrat na třetí pozici před Bohuslava, což se mu později také podařilo. „Snažil jsem se jet co nejlépe a během celého závodu jsem udělal jednu jedinou chybu. V zadním vracáku jsem byl trošku delší na brzdy a jestli jsem nechal na straně dva metry, víc ne, Štefan okamžitě zareagoval a naprosto čistě a předpisově mě předjel,“ popsal pak situaci mostecký pilot.
 
Na samém čele startovního pole se postupně  dařilo stahovat Janákovi náskok Honzy Kopeckého, který si předchozí únikovou jízdou poněkud unavil obutí. Nakonec se Janák ocitl na vedoucí pozici a zdálo se, že už si jede pro zlato. Rosina však jakoby chytil druhý dech a postupoval dál dopředu. Po předjetí Kopeckého v ofenzivní jízdě pokračoval dál a v sedmnáctém kole se ujal vedení závodu. Druhý byl Janák, třetí Kopecký, čtvrtý Bohuslav, pátý Došek a šestý Dostál. V tomto pořadí jezdci také proletěli cílem dvacátého kola.
 
Pohled na zcela mokré závodníky, kteří se v parc fermé soukali z kokpitů, napovídal, že si opět museli sáhnout až na samé dno sil. O to větší veselí panovalo na stupních vítězů, kde se trojice Rosina, Janák a Kopecký  radovala hned dvakrát, protože stejná jména zněla i při vyhlášení vítězů Poháru Juniorů, který je souběžně vypsán prezidentem AČR.
 
V průběžném bodování vede Janák, který si na Grobniku připsal slušný příděl a má celkem 140 bodů. Těsně za ním je druhý Rosina (136 b.), třetí Došek (108 b.), čtvrtý Bohuslav (104 b.), pátý Dostál (101 b.), šestý Matějovský (85 b.) a sedmý Kopecký (71 b.). Ten však už do dalších dvou podniků poháru nezasáhne, zato by se v srpnu v Mostě a v září v Brně měl objevit pro změnu Adam Lacko. I po třetím podniku letošního ročníku Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu je tedy situace stále otevřená…
(4.7. 2004, 20,00)
 
 
tisk info
 
 
 
Více na internetových stránkách www.cp.octaviacup.cz

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose